Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marea ipocrizie a lui Victor Ponta (Opinii)

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 22:48
5299 citiri
Marea ipocrizie a lui Victor Ponta (Opinii)
Foto: www.victorponta.ro

"Intuiesc ca este vorba despre o rafuiala interna, probabil i s-a aratat pisica (lui Laszlo Borbey - n.red.) sau probabil ca este vinovat ca nu a eliberat o autorizatie de mediu. Stiti care. Cea cu aurul, nu?"

Ceea ce tocmai ati citit reprezinta ratarea de catre Victor Ponta a unei excelente ocazii de a tacea. Si daca ar fi tacut, nu stiu cat de filosof ramanea liderul PSD, insa, in mod cert, ipocrizia sa grosiera in privinta justitiei nu ar fi iesit atat de pregnant la iveala.

Recent, Victor Ponta se declara foarte preocupat de indeplinirea conditiilor din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie. Atat de preocupat, incat s-a aratat gata sa intrerupa greva parlamentara a USL pentru voturile care privesc reglementari impuse de MCV. Lasa la o parte faptul ca la votul asupra confiscarii extinse nu a calcat picior de parlamentar al Opozitiei. Intentia conteaza, nu-i asa? Cu ceva vreme inainte, liderul PSD dadea asigurari ferme ca, sub guvernarea USL, DNA isi va pastra independenta si va fi sprijinit sa-si indeplineasca misiunea anticoruptie. Incurajator, nu-i asa?

N-a durat mult, pentru ca Victor Ponta a simtit nevoia sa politizeze in tuse groase solicitatarea de avizare a urmarii penale a lui Laszlo Borbely si demisia acestuia.

Sigur, e dreptul domniei sale sa aiba orice indoieli cu privire la orice si sa le discute seara la masa cu sotia. Dar, atunci cand un inalt politician da glas unor asemenea suspiciuni, aproape certitudini, fie trebuie sa poata pune pe masa dovezi ferme in sensul celor afirmate, fie da dovada de o crasa iresponsabilitate, contrara bunelor intentii formulate pana atunci. Pentru ca degeaba te declari convins de necesitatea conditiilor impuse de MCV, cat timp te straduiesti sa decredibilizezi anchetele penale la cel mai inalt nivel si prin declaratiile tale faci presiuni asupra procurorilor care ancheteaza cazul.

Cel mai straniu este, insa, mai ales pentru un fost procuror si pentru un asemenea sustinator al independentei justitiei, ca Victor Ponta nu a lasat nicio portita pentru ipoteza ca Laszlo Borbely ar putea fi vinovat. Ca actiunea DNA nu este motivata politic, ci strict penal. Nu vad de ce acuzatul trebuie sa se bucure de o prezumtie absoluta de nevinovatie, in vreme ce Parchetul trebuie stigmatizat cu o prezumtie absoluta de rea credinta si politizare. Si asta mai ales dupa ce DNA s-a aratat la fel de dur si cu importanti democrat liberali, in frunte cu Sorin Apostu.

Cu declaratia in cazul Borbely, Victor Ponta ne arata din nou chipul liderului PSD, probabil cel adevarat, care ameninta DNA cu represalii grave daca se mai atinge de vreun social democrat, al liderului PSD care instiga la revolta in fata sediilor DNA, astfel incat sa obtina prin presiune publica eliberarea baronului de Arges Constantin Nicolescu, al liderului PSD care nu are curajul sa ii impuna un pas in spate unui fruntas social democrat, fost premier, condamnat penal in doua doasre de catre ICCJ, pentru coruptie si pentru santaj.

Si daca, in plan intern, ipocrizia lui Victor Ponta poate trece neobservata, pentru ca, din nefericire, tema este in mare masura demonetizata, la Bruxelles, asemenea inconsecvente sar in ochi, mai ales in partea celui care se doreste peste numai cateva luni premier al Romaniei.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ponta demisie Borbely, #Ponta ancheta Borbely, #Ponta anticoruptie Romania , #presedinte PSD