Ponta: ACD si PSD vor avea candidat comun la Primaria Capitalei

Marti, 01 Februarie 2011, ora 21:40
848 citiri

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca viitoarea Alianta ACD-PSD va sustine acei candidati comuni la alegerile locale care vor fi indicati de sondaje si a reiterat ca intentia este ca, la Primaria Capitalei, candidatul sa fie comun.

Ponta a declarat, la finalul intalnirii ACD-PSD, ca cele doua parti ale viitoarei aliante au progresat "foarte mult" si ca nu au existat puncte asupra carora sa nu se fi inteles in privinta protcolului ce urmeaza sa fie semnat sambata.

Social-democratul a reiterat faptul ca intentia este ca ACD si PSD sa desemneze un candidat comun la Primaria Capitalei, insa a refuzat sa comenteze afirmatiile liderului PNL Andrei Chiliman, care vorbise de candidaturi separate.

"E important ca, la principalele functii - presedinte, apoi si premier desemnat si votat de Parlament, presedinti de Consilii Judetene si primar general al Capitalei, intentia este sa avem un candidat comun care sa castige acele alegeri si sa puna bazele viitoarei victorii in campania parlamentara", a spus Ponta.

"Tot timpul vom merge pe principiul reprezentarii noastre paritare, insa am stabilit foarte clar: nu punem candidatii pe care ii vrea PSD sau PNL, sau PC, ci punem candidatii care, in urma cercetarilor sociologice, va rezulta ca doresc oamenii sa-i voteze. Principiul e invers: intai vedem ce vor oamenii, apoi desemnam candidati. Vrem sa scapam tara de PDL si nu exista niciun fel de orgoliu sau competitie intre noi in opozitie. Singura competitie va fi cu PDL", a adaugat el. Ponta a mai spus ca rezultatul sondajelor va fi decisiv in desemnarea candidatilor, insa a subliniat ca va fi pastrat principiul "ca suntem doua parti egale si nu avem dorinta de a fi cineva mai egal decat celalalt".

Social-democratul a mai precizat ca, dupa semnarea Aliantei la nivel central, vor fi semnate protocale de colaborare in toate structurile locale.

Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a declarat luni ca s-a decis ca Alianta de Centru Dreapta sa mearga pe liste proprii la alegerile locale din Capitala din 2012 si ca social-democratii au fost si ei de acord cu aceasta varianta.

In schimb, liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni, in privinta modului in care ACD si PSD se vor prezenta la alegerile locale din 2012 din Capitala, ca momentan sunt analizate diverse ipoteze si ca discutiile se vor purta pana pe 5 februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Victor Ponta PSD, #alianta PSD PNL , #presedinte PSD
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
si acela care va fi? musai om de incredere pt coruptii din cele 2 "partide"...
Poza Westrop
Westrop
rank 5
Daca se uneste si PSD la alianta, sa se numeasca ACDC daca tot au un singur candidat, sunt un singur trup si-o singura ideologie, si cel mai excelent pentru primaria capitalei este domnul Vanghele.