Ponta: Am evitat in mod intentionat sa mergem in strada. Sper ca ne-am maturizat

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 21:38
3870 citiri
Ponta: Am evitat in mod intentionat sa mergem in strada. Sper ca ne-am maturizat
Foto: Arhiva

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, sambata seara, ca atat el, cat si presedintele PNL Crin Antonescu au evitat in mod intentionat sa iasa in strada ca sa nu ii dea presedintelui Traian Basescu ocazia sa spuna ca oamenii din Piata Universitatii au fost platiti de Opozitie sa protesteze.

"Si eu si domnul Antonescu am evitat in mod intentionat sa mergem acolo ca sa nu ii dam presedintelui Basescu ocazia sa spuna ca romanii care au iesit in strada sunt trimisi de partide. Sper ca ne-am maturizat.

Piata Universitatii: Batai cu pietre, gaze lacrimogene si jandarmi raniti LIVE

Ei asta asteapta. Sa ne vada pe mine sau pe domnul Antonescu in mijlocul protestelor, ca apoi sa spuna ca nu sunt oameni obisnuiti cei care protestaza, ci ca sunt platiti de noi. Noi vrem sa venim la putere intr-un mod democratic", a subliniat liderul PSD, sambata, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Mai mult, Ponta le-a atras atentia protestatarilor ca in Piata Universitatii sunt oameni trimisi de cei aflati la Putere ca sa-i identifice: "Am vazut ca sunt identificati cei aflati acolo. Astea sunt mijloace folosite inainte de '89.

Violente in centrul Bucurestiului: Jandarm ranit grav la cap

Oamenii trebuie sa fie atenti pentru ca regimul Basescu nu este unul care sa plece de bunavoie, ci se va agata de tot ce poate ca sa ramana acolo. Oamenii protesteaza pasnic. Nu incalca nicio lege".

Ponta, pe Facebook: Salutam protestele democratice, dar respingem ferm provocarile si orice forma de violenta!

Nu in ultimul rand, liderul social-democratilor a tinut sa clarifice, pe pagina personala de Facebook, ca saluta protestele democratice, dar ca respinge ferm provocarile si orice forma de violenta.

"Ii respect si ii felicit pe toti romanii care au iesit in strada pentru a-si apara drepturile in fata abuzurilor unui regim politic nedemocratic! Este nevoie ca vocea lor sa fie auzita, pentru ca ei sunt cei care au transmis acest mesaj extraordinar de solidaritate, de revolta, dar si de speranta.

Am insa indemnul ca toti cei care ies in strada sa fie atenti la provocarile oamenilor regimului Basescu si sa respinga total orice gest de violenta. Mesajul pe care il transmit romanii trebuie sa nu fie alterat de gesturi extreme care i-ar putea da sansa presedintelui Basescu sa ignore si sa sfideze in continuare vocea poporului, prevederile Constitutiei si fundamentele statului de drept! In strada, in mod pasnic, asa romanii isi vor lua tara inapoi!", le-a transmis Ponta manifestantilor.

Ponta, pe blog: Cine pleaca? Ghici ghicitoarea mea - Traian Basescu!

"In urma acestei saptamani, eu sunt convins ca stiu raspunsul la ghicitoare; dar nu numai eu!", scrie Victor Ponta si pe blogul personal intr-un text publicat sambata, intitulat "Cine pleaca? Ghici ghicitoarea mea - Traian Basescu!".

"Legat de scandalul << Raed Arafat >>, am aflat dintr-o sursa sigura ca un atent analist al vietii politice romanesti, un adversar declarat al proiectului USL si un suporter (mai degraba interesat decat convins) al presedintelui Basescu, ar fi spus ceva de tipul: "daca pana acum inca mai credeam ca Basescu are sanse sa intoarca situatia si sa gaseasca o solutie convenabila pentru el (nu si pentru PDL), dupa tot ce s-a intamplat, cred ca in aceste zile a pierdut irevocabil orice sansa de acest fel!".

Din cate am inteles, inclusiv el era ingrijorat, uimit, dar si indignat fata de greseala catastrofala (si mai ales neprovocata) comisa de cel mai viclean si eficient animal politic din Romania postdecembrista. Sunt cu totul de acord cu el", mai scrie presedintele PSD.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Victor Ponta protest Piata Universitatii, #Victor Ponta Crin Antonescu, #protestatari Piata Universitatii , #presedinte PSD