Ponta anunta 2 motiuni de cenzura si se declara langa Iliescu, la stanga-stanga

Sambata, 15 Mai 2010, ora 18:38
2825 citiri
Ponta anunta 2 motiuni de cenzura si se declara langa Iliescu, la stanga-stanga
Foto: Realitatea TV

Liderul PSD Victor Ponta a precizat sambata ca social-democratii vor depune doua motiuni de cenzura impotriva Guvernului Boc, una anuntata deja si permisa pentru aceasta sesiune parlamentara, iar cea de a doua in cazul in care Executivul isi va asuma raspunderea pe pachetul de masuri anticriza negociat cu FMI.

"Vor fi doua motiuni de cenzura, una in aceasta sesiune, pe care ne-o permite legea si avem numarul necesar, iar daca Guvernul isi va angaja raspunderea, la angajare avem dreptul sa venim cu o noua motiune", a declarat Ponta la Realitatea TV.

Liderul social-democrat a spus ca se asteapta ca aceste motiuni sa fie sustinute si de unii parlamentari din grupul independentilor sau chiar de unii democrat-liberali, in conditiile in care se pronunta la televizor impotriva acestor masuri.

PSD nu intra la guvernare cu PD-L

Intrebat in ce conditii PSD ar veni la guvernare in cazul in care Guvernul Boc ar cadea, Ponta a enumerat printre acestea alegerile anticipate si obtinerea postului de premier.

"Numai dupa alegeri, cu un premier social-democrat si un program social-democrat, in care cota diferentiata sa fie punct esential. Cum a fost in 2000 si cu oricine in afara de PD-L", a explicat Ponta.

Guvernantii "sunt chiar prosti"

Referitor la disparitia de pe agenda publica a revizuirii Constitutiei, subiect fierbinte in urma cu cateva saptamani, inainte de vizita FMI in Romania, liderul social-democrat a spus ca el considera ca presedintelui Traian Basescu nici nu ii pasa cu adevarat de acest subiect.

"Cred ca nu il intereseaza, dar ii place sa ne dea subiecte si sta si rade la televizor. Ne tot arunca cate o momeala din asta, cu lustratia, cu Constitutia", a explicat Ponta adaugand ca in timpul acesta Guvernul reduce salariile si pensiile. "Si indemnizatiile fostilor detinuti politici si vaduvelor de razboi. Eu cred ca sunt chiar prosti, cati bani vor aduce la buget? Mi se pare o nebunie", a mai spus liderul PSD.

Intrebat daca isi mai primeste inapoi colegii care au dezertat dupa Congres din PSD iar acum dezerteaza din UNPR, Ponta a spus ca nu mai vrea sa discute acest subiect, de unii chiar ii pare rau si pe unii ii intelege, cum ar fi Tudor Ciuhodaru deputat de Iasi care ar fi fost amenintat ca isi pierde functia de sef de sectie la Spitalul de Urgenta daca nu trece de partea puterii.

Oricum, Ponta a spus ca asteapta revizuirea Constitutiei pentru a putea introduce pierderea mandatului de catre cei care parasesc partidul din partea caruia au fost alesi.

Eu sunt langa domnul Iliescu acolo, la stanga-stanga

Intrebat daca isi asuma PSD in intregime, cu tot cu Ion Iliescu, Ponta a raspuns ca el se afla alaturi de liderul de onoare al PSD, "la stanga-stanga".

"Da. Dl Iliescu chiar a fost de stanga de 60 de ani de cand face politica. Iar eu personal cred intr-o ideologizare mai puternica a PSD-ului si o consecventa mai mare fata de ceea ce spune stanga. Macar sunt consecvent cu mine insumi, ceea ce e important", a sustinut liderul social-democratilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Ponta motiune cenzura, #motiune cenzura 2010 , #presedinte PSD