Ponta: Basescu face apologia austeritatii in loc sa spuna de ce se duce la Bruxelles

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 20:18
1604 citiri
Ponta: Basescu face apologia austeritatii in loc sa spuna de ce se duce la Bruxelles
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca presedintele Traian Basescu, in loc sa-si clarifice public mandatul pentru Consiliul European, "ii pune" pe toti ceilalti sa citeasca tratate si, mai mult, face lobby pentru proiecte controversate si apologia austeritatii.

"Traian Basescu nu ar fi vorbit despre mandatul cu care merge la Bruxelles daca nu exista presiunea Opozitiei. Chiar si asa, mesajul sau nu clarifica absolut nimic (...) La adapostul unor cuvinte complicate si a unor cifre rostite pompos, Traian Basescu nu a raspuns la intrebarea cheie: de ce nu se consulta cu nimeni cu privire la acest mandat?

De ce induce opinia publica in eroare, cu privire la criza din Europa, uitand sa arate ca principala cauza a problemelor din Romania este actuala guvernare, si nu discutiile dintre Angela Merkel si Nicolas Sarkozy? Imi aduc aminte cum, inainte de alegerile din 2008, spunea ca Romania nu va intra in criza. Sau cum, inainte de alegerile din 2009, spunea ca Romania a iesit din criza! Acum, din nou sunt transmise mesaje mincinoase despre pericolele externe care ne ameninta. Care este scopul? Acela de a sugera ca romanii nu o duc rau din cauza guvernarii, ci din motive externe", sustine liderul PSD.

Victor Ponta a mai declarat ca Romania merge din nou nepregatita la acest Consiliu European.

"Romania merge din nou nepregatita la acest Consiliu European, iar presedintele vorbeste mult si complicat despre un mandat pe care tot nu l-a clarificat. Fiinda am vazut ca, pe de o parte, domnul Basescu vorbeste si de modificarea tratatelor, dar si de nevoia de a se lua masuri urgente la nivel european. Traian Basescu, in loc sa clarifice mandatul cu care va merge la Bruxelles, ne-a pus pe toti sa citim documente despre tratatele la care Romania este parte, ceea ce este inadmisibil pentru un sef de stat", a mai apreciat Ponta.

Mai mult, presedintele PSD a mai acuzat faptul ca "din nou, in loc sa vorbeasca despre problemele reale, Traian Basescu a facut lobby pentru proiecte controversate si a lansat iar o apologie a masurilor de austeritate, aratand ca este bine sa tai salarii si pensii, in timp ce guvernul actual cheltuie tot mai mult cu achizitiile de bunuri si servicii".

Presedintele PSD i-a cerut lui Traian Basescu, zilele trecute, sa faca public mandatul cu care se duce la Consiliul European de la sfarsitul saptamanii.

Traian Basescu a afirmat miercuri ca la Consiliul European va sustine amendarea imediata a protocolului 12 al Tratatului care necesita doar consultarea Parlamentului European si a Bancii Central Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Victor Ponta Traian Basescu, #Traian Basescu vizita Consiliul European , #presedinte PSD
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Pai tie degeaba iti explica pentru ca nu intelegi si nici Crinake