Ponta: Basescu si Boc incurajeaza o stare de razboi social

Marti, 01 Februarie 2011, ora 16:25
4512 citiri
Ponta: Basescu si Boc incurajeaza o stare de razboi social
Foto:Buletin de Carei

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, marti, ca in Romania nu se poate construi nimic, din punct de vedere economic si social, fiind intr-o situatie de razboi perpetuu si i-a criticat pe seful statului si pe primul-ministru.

"Din pacate, domnul Basescu si domnul Boc incurajeaza, pastreaza si perpetueaza o stare de razboi social. Toate exemplele europene ne-au aratat ca poti sa reconstruiesti o economie si o societate pe dialog si pe pace sociala. Astazi, suntem intr-un razboi total si sper cat mai repede sa oprim acest razboi, sa avem dialog, pace sociala si sa putem sa construim ce s-a stricat in ultimii ani", a declarat Victor Ponta, la finalul intalnirii avute cu reprezentanti ai patronatelor.

El a precizat ca a discutat cu reprezentantii patronatelor despre Codul Muncii, despre legea patronatelor, despre reglementarile privind sindicatele, dar si despre programul economic si social al aliantei care urmeaza sa se constituie intre PSD, PNL si PC.

"Noi vom dori sa avem acest program discutat, negociat, daca vreti chiar auditat si de sindicate si de patronate pentru a fi un program realist si pe care sa putem sa construim urmatorii ani. (...) Trebuie sa vezi, si sunt idei bune la sindicate, la patronate, in toate zonele. Trebuie sa le pui cap la cap si Guvernul pe care il vom propune PSD, PNL si PC trebuie sa tina cont de aceste realitati", a sustinut Victor Ponta.

Liderul social-democrat a criticat faptul ca actualul Guvern nu poarta un dialog real cu sindicatele si cu patronatele si ca foloseste mereu "metoda binecunoscuta a angajarii raspunderii".

"Se face ca se intalneste fie cu sindicate, fie cu patronate, vin intotdeauna cu o lectie invatata de la presedintele Traian Basescu si cu metoda bine cunoscuta - isi angajeaza raspunderea - si nimeni nu poate sa modifice nimic. Dialogul mimat va duce si in domeniul pietei muncii la o catastrofa si un haos, asa cum s-a intamplat la legea pensiilor, legea educatiei si in toate domeniile in care Boc a venit cu tema facuta de la Cotroceni si a refuzat sau nu a avut capacitatea de a intelege ce este de imbunatatit", a spus liderul PSD.

La intalnirea care a avut loc la sediul central al PSD au mai participat social-democratii Constantin Nita si Ioan Cindrea, precum si Cezar Coraci, presedintele Confederatiei patronale UGIR-1903, si reprezentanti ai Confederatiei Patronale din Industria Romaniei (CONPIROM).

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ponta Basescu razboi social, #Ponta Basescu Boc razboi , #presedinte PSD