Ponta critica gestul lui Basescu de a retrimite in Parlament Legea etnobotanicelor

Luni, 08 Martie 2010, ora 16:18
1539 citiri
Ponta critica gestul lui Basescu de a retrimite in Parlament Legea etnobotanicelor
Foto: Arhiva

PSD este nemultumit de faptul ca presedintele Traian Basescu a "sfidat" din nou Parlamentul cand a spus ca nu este nevoie de o lege a produselor etnobotanice, avand in vedere ca Ordonanta de Urgenta data de Guvern pe aceasta tema este suficienta.

"Presedintele tarii a retrimis Parlamentului regimul juridic al produselor etnobotanice spunand ca este mai buna Ordonanta de Guvern care da timp comerciantilor de acest gen sa isi vanda in continuare marfa.

Prin asta in mod practic Traian Basescu a sfidat Parlamentul spunand ca este mai buna Ordonanta decat legea", a precizat Victor Ponta.

Traian Basescu a cerut, vineri, reexaminarea proiectului de completare a legii privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, motivand ca, la o zi dupa adoptarea in Parlament, Guvernul a emis o ordonanta de urgenta cu un continut mai cuprinzator.

Potrivit solicitarii, in conditiile in care exista o ordonanta de urgenta in vigoare ce are un continut mult mai cuprinzator decat cel al legii trimise la promulgare, se impune reexaminarea acestei legi in vederea punerii sale in acord cu dispozitiile cuprinse in ordonanta de urgenta.

Actul normativ trimis spre promulgare completeaza Legea 143/2000 prin incriminarea comercializarii, vanzarii, punerii in vanzare, distribuirii, livrarii produselor etnobotanice, extracte sau combinatii din plante cu efect halucinogen sau euforic, lista produselor urmand sa fie stabilita prin ordin al ministrului Sanatatii, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a acestei legi.

Camera Deputatilor a adoptat, in 9 februarie, un proiect de lege care prevedea interzicerea comercializarii, punerii in vanzare, distribuirii si livrarii produselor etnobotanice, extracte sau combinatii din plante cu efect halucinogen sau euforic, proiect initiat de un grup de deputati.

Proiectul stabileste ca punerea in vanzare, distribuirea si livrarea unor astfel de produse sunt interzise si se pedepsesc cu inchisoare de la sase luni la trei ani.

Guvernul a emis, in 10 februarie, o ordonanta de urgenta prin care s-a interzis comercializarea unui numar de 36 substante si plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Victor Ponta critica presedinte, #sustine comercializare plante etnobotanice , #presedinte PSD
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Nimic nou... Sfidarea este la ea acasa! Ce rost mai are parlamentul atunci cand Boc poate scoate din maneca ordonante.