Ponta: Daca m-as retrage din fruntea PSD, as pleca satisfacut ca am scapat de Geoana

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 11:17
3619 citiri
Ponta: Daca m-as retrage din fruntea PSD, as pleca satisfacut ca am scapat de Geoana
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca, in cazul in care ar renunta la sefia PSD, ar pleca satisfacut ca a reusit sa scape partidul de Mircea Geoana.

"Chiar daca maine m-as retrage din functia de lider al PSD, as pleca satisfacut ca am facut un bine extraordinar partidului meu, scapandu-l de un personaj cu un asemenea caracter si un bagaj de infrangeri, frustrari si ura absolut nocive", scrie Victor Ponta pe blogul sau.

Victor Ponta remarca "linsajul" la care a fost supus, joi, la Dabuleni, pentru ca a atacat simultan "Regele" Geoana si "Regina" Basescu. Liderul PSD precizeaza ca, din punctul sau de vedere, a facut ce trebuia, declarandu-se "foarte convins de justetea celor doua decizii".

"Mircea Geoana s-a aratat tuturor in aceste zile "in halat si in papuci", asa cum eu si inca cativa il stiam ca este el cu adevarat.

Cat despre Basescu, sunt la fel de convins ca reprezinta pentru Romania un pericol catastrofal, aflat "la butoanele" tarii intr-un moment de criza cumplita pentru intreaga lume. Basescu este azi un personaj epuizat, incapabil de dialog si constructie, plin de ura si dorinta de razbunare.

Ponta: Geoana ne este dator la toti. Nu il urasc pe Geoana

Este exact in starea psihologica pe care am vazut-o in filmele cu Hitler, in care acesta trimitea in continuare copii nevinovati la lupta, considerand ca "tot poporul german merita sa moara pentru ca nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor Fuhrerului sau". Orice actiune pentru a limita gravele prejudicii aduse de Basescu viitorului tarii noastre merita incercata; si orice risc politic merita asumat", mai scrie Ponta.

El argumenteaza ca este supus atacului cu "armele" sistemului, a carui "furie" fata de el "e cumplita", aducand drept "dovezi" atacurile la care este supus la unele posturi TV, care incearca sa-i construiasca imaginea de "Ponta - bogatanul", iesirile publice ale lui Sorin Blejnar care induc imaginea lui "Ponta - omul lui Vintu".

Ponta vorbeste si despre atacurile la adresa sa puse la cale la OTV, raspunzand ca vila prezentata de postul de televiziune ca fiind a sa, apartine, de fapt, socrului Ilie Sarbu, este la Cornu, si a fost construita in 2001, cu sase ani inainte ca fostul ministru pesedist al agriculturii sa-i devina ruda.

"Stiau perfect ca imaginile prezentate erau de la Cornu, cu faimoasa casa cumparata de Ilie Sarbu in 2001, cu fix 6 ani inainte sa devina socrul meu; ce conteaza?", scrie Ponta pe blog.

Ponta, despre excluderea lui Geoana: A fost o decizie grea, ma bucur ca am pus punct

"Sunt pregatit si pentru urmatoarele miscari; ca tot se roaga Blejnar in fiecare zi la DNA si ANI sa-mi gaseasca ceva acolo, orice, ca 'asa i-a cerut Zeus'", mai scrie Ponta.

In final, liderul PSD subliniaza ca nu va da "nici un pas inapoi" in ce priveste lupta sa impotriva presedintelui sau a lui Mircea Geoana.

"Nu pretind ca aceasta uriasa masinarie de propaganda (specifica doar fascismului si comunismului timpuriu) ma lasa absolut impasibil; dar nu am de gand sa fac niciun pas inapoi, nici cu Basescu, nici cu Geoana", conchide Ponta.

M.M.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta blog, #Ponta atacuri Geoana, #Victor Ponta Dabuleni, #Victor Ponta vila Cornu , #presedinte PSD