Ponta: Depunem motiune - ministrul "Lazarescu" va saraci un milion de familii

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 13:42
1274 citiri
Ponta: Depunem motiune - ministrul "Lazarescu" va saraci un milion de familii
Foto:B1 TV

Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat luni, dupa sedintele Biroului Permanent al PSD si al Consiliului National Executiv al aceleiasi formatiuni, ca s-a decis depunerea unei motiuni de cenzura pe tema taierii subventiilor la incalzire, spunand ca Guvernul Boc si ministrul Muncii, pe care l-a numit "Lazarescu", vor saraci un milion de familii.

"Vom propune introducerea unei motiuni pe tema subventiilor la incalzire - inseamna condamnarea la saracie a un milion de familii de catre Guvernul Boc si ministrul "Lazarescu" (n.red.- Sebastian Lazaroiu), inseama a lovi in clasa medie. Vor fi afectati cei pe care domnul ministru ii considera bogati, cei care au peste 8 milioane de lei pe luna", a spus liderul PSD.

Ponta a mai vorbit si despre alte subiecte discutate la PSD, anuntand ca social-democratii isi mentin opozitia fata de comasarea alegerilor sau fata de votul prin corespondenta.

"Pentru cei care nu cunosc Constitutia Romaniei, printre ei Roberta Anastase - Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele 6 luni ale mandatului sau, ci al mandatului presedintelui Romaniei(...) Vrem vot uninominal intr-un singur tur, sanctionarea cu perderea mandatului a celor care migreaza politic, reducerea numarului de parlamentari (...) Am primit mandat de a ne opune intentiei PDL si a lui Baconschi de a frauda votul romanilor din strainatate", a mai spus liderul PSD.

Ponta l-a acuzat pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, de faptul ca "a falsificat rezultatele la Paris".

Un alt lucru stabilit in sedinta PSD a fost de a "apara pe cale parlamentara" interesele angajatilor de la Oltchim, care ar fi fost "mintiti de Boc", dar pentru care spune ca social-democratii vor elabora un plan de salvare a locurilor de munca.

Presedintele PSD a mai spus si ca a primit un mandat oficial de la BPN de a discuta cu Sorin Oprescu pentru a-l convinge sa candideze la Primaria Capitalei din partea USL.

Am primit un mandat de la BPN sa discutam cu primarul Sorin Oprescu in vederea stabilirii unui parteneriat foarte clar. (...) Nu stiu daca si cu parca, v-am spus ca am un mandat oficial al BPN (...) Nu cred ca domnul Oprescu ar trebui sa se inscrie in PSD si PNL", a adaugat Ponta.

El a mai anuntat si ca, din informatiile pe care le are de la tribunal, inscrierea oficiala a USL va fi aprobata, astfel incat, joi, la ora 18, se va putea anunta oficial acest lucru.

"Vreau sa va anunt - azi avem un nou termen la tribunal pentru inscrierea USL - am inteles de la colegii nostri ca si concluziile reprezentantilor Ministerului Public si a celor prezenti acolo sunt de acceptare a inscrierii. Sper ca USL sa anunte infiintarea USL la ora 18", a spus Ponta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta motiune eliminare subventii, #Ponta ministrul Lazarescu , #presedinte PSD