Ponta: Depunem plangeri pentru luare de mita celor care isi vand votul

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 15:26
2894 citiri
Ponta: Depunem plangeri pentru luare de mita celor care isi vand votul
Foto: Arhiva

Presedintele USL, Victor Ponta, a anuntat luni, ca Uniunea le va face plangeri penale pentru luare de mita parlamentarilor care primesc 100.000 de euro pentru a vota bugetul pe 2012, precum si premierului Emil Boc pentru dare de mita.

"Vom urmari hotararile de Guvern emise ulterior (adoptarii bugetului pe 2012, n.red.) de Emil Boc din fondul de rezerva si vom depune plangere penala pentru luare de mita si dare de mita, impotriva tuturor parlamentarilor care-si vand votul la buget pentru cei 100.00 de euro pe care dumneavoastra deja ii cunoasteti foarte bine.

Stiti ca fiecare parlamentar al Puterii va primi 100.000 de euro daca voteaza bugetul. Noi o sa le facem plangeri penale lui Emil Boc pentru dare de mita si parlamentarilor pentru luare de mita si imediat dupa ce justitia va redeveni libera dupa ce se ridica controlul lui Basescu asupra judecatorilor, acesti oameni trebuie sa raspunda penal", a declarat Victor Ponta.

Intrebat daca va incerca sa convinga parlamentari ai puterii sa nu voteze bugetul, Ponta a spus: "In rest, plangere penala pentru ca stau in banci si nu vor sa se ridice, din pacate nu se poate, desi ar merita. Orice roman care se duce la serviciu si nu munceste e sanctionat. Ei primesc 100.000 spaga. Daca 100.000 de euro e spaga pedelistului pentru a se da jos din banca, inseamna ca este un tarif chiar mai ridicat decat la Cluj unde era 50.000 de euro ca sa se dea jos din banca si sa voteze", a spus presedintele USL.

Ponta a mai explicat ca Guvernul da bani primariilor "penale" ale PDL prin fondul de rezerva al Guvernului.

"Propunerile noastre la bugetul de stat pe 2012 au ca scop diminuarea deficitului bugetar prin reducerea la jumatate cu bunuri si servicii, prin interdictia fondului de rezerva al Guvernului de a mai finanta proiecte politice ale autoritatilor locale si de scoaterea din bugetul pe 2012 a banilor de campanie electorala din asa-zisul program PNDI al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

In baza acestor 10 amendamente, daca ele vor fi adoptate 0,7% din PIB va fi reducerea deficitului actual, aproape un miliard de euro. Un miliard de euro care se va duce, altfel, asa cum s-a dus si in 2010 si in 2011, fie catre primarii penale ale PDL-ului, la Cluj, Brasov, Suceava, sau altfel se vor duce acesti bani catre afacerile de familie a ministrului Elenea Udrea", a declarat el.

Bugetul intra luni dupa-amiaza in plenul reunit al Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Ponta buget plangeri penale, #Ponta voturi vandute , #presedinte PSD