Ponta, despre cresterea TVA: Acum vad ca omoram si economia privata

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 08:06
2131 citiri
Ponta, despre cresterea TVA: Acum vad ca omoram si economia privata

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat sambata la Antena 3 ca vinovatii pentru cresterea TVA sunt oamenii politici care au luat decizia gresita, nu specialistii care au propus-o, criticand Guvernul ca anunta masuri diferite in fiecare zi si nu se tine de cuvant.

"Eu, ca om politic, eu iau decizia. Decizia nu se ia in nicio tara nici de catre BNR, nici de catre specialisti sau consilieri, se ia de catre oameni politici, care au legitimitate prin vot. (...)

Dvs. (presa, n.r.) ati discutat astazi mai multe variante, ca a zis BNR intr-un fel, ministrul intr-un fel. Deciziile le iau oamenii politici pentru ca atunci cand au fost alesi nu i-a ales, pe domnul Basescu si pe domnul Boc, nici FMI, nici Banca Nationala, nici PIB-ul, nici deficitul, nici datoria publica, i-au ales niste oameni", a spus Ponta.

El i-a criticat pe Traian Basescu si pe Emil Boc ca "s-au facut ca i-au ascultat" pe specialisti, "pe dl. Vladescu, pe dl. Vasilescu (Adrian Vasilescu de la BNR, n.r.), pe dl. FMI-escu", insa au luat decizii de unii singuri, "aproape intr-o criza de isterie". Faptul ca initial se anuntase ca taxele si impozitele nu vor creste, iar apoi Executivul a anuntat majorarea TVA, inseamna ca "cei doi oameni nu mai au nicio valoare din punct de vedere al cuvantului lor".

"Cu un popor care se uita la TV si in fiecare zi afla altceva, ba ca i se taie salariul, ba ca i se taie pensia, ba ca i se mareste TVA, ba ca omul slab il tine pe omul gras... Acum vad ca-l omoram si pe omul slab, ca tocmai auzisem ca salvam economia privata", a spus Ponta, de fapt o aluzie la metafora folosita de presedintele Basescu potrivit careia statul este "un om gras" tinut in spate de "omul slab", economia privata, si ca cel dintai trebuie pus la slabit.

Presedintele PSD a avut si un schimb de replici cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, Ponta intrebandu-l pe acesta daca nu cumva cresterea TVA nu e legata de cei 15% care nu se taie de la pensii, deoarece sumele economisite oricum se afla in bugete diferite.

Ministrul Finantelor i-a raspuns lui Ponta ca in Romania exista o practica de a transfera bani din bugetul de stat in bugetul de asigurari sociale, fiind "visul oricarui ministru de finante" sa rezolve aceasta problema.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta crestere TVA , #presedinte PSD