Ponta, despre numirea lui Melescanu la SIE: Basescu nu are incredere in apropiatii lui

Luni, 27 Februarie 2012, ora 23:07
4279 citiri
Ponta, despre numirea lui Melescanu la SIE: Basescu nu are incredere in apropiatii lui
Foto: Realitatea TV

Presedintele PSD Victor Ponta a comentat, luni seara, decizia presedintelui Traian Basescu de a-l numit pe Teodor Melescanu sef la SIE si a spus ca aceasta numire, ca si cea a lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de premier, arata ca seful statului are o problema de incredere cu oamenii de la Putere.

"E o mare problema de incredere cu oamenii de la Putere, ca din cati oameni sunt in PDL (...) Basescu l-a numit pe Ungureanu premier, acum la fel pe Melescanu la SIE", a spus Ponta, la Realitatea TV.

Ponta a mentionat inca o data ca intre USL si Traian Basescu nu a existat niciun fel de discutie cu privire la nominalizarea sefiei SIE.

"Nu a existat niciun fel de oferta a lui Basescu catre USL de a nominaliza pe cineva la sefia SIE. Nu a existat nicio discutie nici cu Antonescu, nici cu mine. A existat o discutie cu caracter personal facuta de presedintele tarii cu Melescanu. Nu e nicio problema pentru USL pentru ca atat timp cat nu s-a vorbit cu noi nu trebuie sa mergem sa votam", a continuat seful PSD.

Acesta a tinut sa aduca in discutie faptul ca Melescanu e o persoana cu o veche activitate politica si ca nu a fost de la inceput in PNL, ci initial in PDSR, apoi a condus Alianta pentru Romania si abia apoi s-a alaturat liberalilor.

Teodor Melescanu, propus de presedintele Basescu la sefia SIE

Ponta a mai spus ca a aflat despre numirea lui Melescanu din presa, recunoscand ca detinea cateva informatii, dar ca nu era sigur pe ele.

"Acum pot sa va garantez ca anuntul l-am aflat din presa. Aveam ceva informatii, dar in Romania apar tot felul de informatii. Pe noi nu ne-a sunat nimeni. Nu ne-a cerut nimeni o chestie de dialog. Eu nu am vorbit cu Melescanu, nu e membru PSD si nu cred ca trebuia sa ma sune pe mine", a continuat presedintele PSD.

Totusi, prin faptul ca Melescanu a fost pus la conducerea SIE, USL pierde un senator, iar acest lucru reprezinta cu adevarat o problema.

"Asta este o problema si sper ca in calculul lui Traian Basescu nu a intrat si asta. Daca o majoritate se formeaza prin tradare si cumparare de parlamentari, e o problema", a conchis Ponta.

Intrebat daca il va pastra pe Melescanu la SIE in cazul in care va ajunge la Putere, Ponta a precizat ca "cei care si-au facut datoria vor ramane in functie, cei care nu si-o fac pleaca. Melescanu deocamdata nu cred ca a incalcat legea cu ceva".

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Ponta Melescanu SIE, #Ponta Melescanu senator USL , #presedinte PSD