Ponta explica de ce l-a propus pe Tariceanu la sefia Senatului. Iata cine vor fi contracandidatii (Video)

Luni, 10 Martie 2014, ora 15:23
5300 citiri
Ponta explica de ce l-a propus pe Tariceanu la sefia Senatului. Iata cine vor fi contracandidatii (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a explicat, luni, de ce fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu este propunerea PSD pentru presedintia Senatului.

Intrebat de ce nu a fost ales unul dintre senatorii social-democrati, presedintele PSD a raspuns: "Pentru ca asa am promis si ne-am angajat cand am format USL: PSD are presedintia Camerei Deputatilor si un reprezentant al ceea ce era atunci PNL - PC, presedintia Senatului".

De asemenea, Ponta a spus ca l-a convins pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, care afirmase anterior ca propunerea pentru sefia Senatului ar trebui sa revina partidului.

Ponta: Vom avea alegeri parlamentare si locale partiale, odata cu alegerile europarlamentare

"Domnul Tariceanu are experienta si incarcatura politica necesara", a mai explicat Victor Ponta.

Antonescu: E cea mai rusinoasa atitudine. Stroe o saluta

In schimb, presedintele PNL, Crin Antonescu a catalogat propunerea lui Tariceanu de catre PSD drept "o situatie jenanta".

"Este cea mai rusinoasa atitudine a unui fost presedinte al PNL. PNL a avut multi presedinti, unii dintre ei au murit in puscariile comuniste. Altii dintre ei - Valeriu Stoica, Theodor Stolojan - parca totusi n-au fost in situatia atat de jenanta incat sa ajunga la mana si la usa PSD", a spus liderul liberal.

Acesta a precizat ca "nici domnul Tariceanu nu mai are nimic in comun cu PNL, si nici PNL cu domnia sa".

La randul sau, vicepresedintele liberal Radu Stroe a salutat propunerea lui Tariceanu pentru presedintia Senatului: "Calin Anton Popescu Tariceanu a fost intotdeuna un om asumat, de cuvant si de perspectiva, si a demonstrat asta in timpul mandatului de prim-ministru al domniei sale".

Si presedintele PNL Sector 4, Mihai Stanisoara, l-a laudat pe Tariceanu, afirmand ca acesta "ramane un politician de calibru, care va avea in continuare un cuvant de spus in viata publica".

Cine sunt propunerile PDL si PNL pentru presedintia Senatului

In ce priveste PDL, Biroul Permanent al partidului a decis, luni, sa il propuna pe Dumitru Oprea la presedintia Senatului, liderul senatorilor democrat-liberali, potrivit unui anunt facut de prim-vicepresedintele partidului, Catalin Predoiu.

Democrat-liberalii s-au razgandit dupa ce, luni dimineata, presedintele Vasile Blaga a spus ca, atunci cand un partid are 20 de senatori, precum PDL, "nu ai pretentia sa conduci Senatul Romaniei".

La randul sau, liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a spus ca Teodor Atanasiu ar putea fi candidatul liberalilor pentru functia de presedinte al Senatului. Atanasiu nu este membru in conducerea grupului senatorial al PNL. "Nu e singurul liberal valoros pe care noi il avem la Senat, dar Teodor Atanasiu ar putea fi o candidatura puternica a grupului liberal din Senat", a afirmat Scutaru.

Tariceanu este propunerea PSD pentru presedintia Senatului

De asemenea, si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a salutat propunerea lui Tariceanu de catre PSD pentru presedintia Senatului, precizand ca formatiunea pe care o conduce va sustine candidatura acestuia: "Ma bucur ca domnul Tariceanu, un om cu experienta si toate calitatile necesare pentru a presedintele Senatului a acceptat aceasta propunere. Nu spun ca e varianta optima, ca e varianta mai putin optima, este o varianta pe care noi o sustinem, il sustinem pe domnul Tariceanu".

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu a acceptat, luni, propunerea PSD de a fi candidatul formatiunii pentru functia de presedinte al Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Tariceanu presedintie Senat, #propuneri presedintie Senat , #Senat
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Poza OTTOman
OTTOman
rank 4
Ponta explica de ce l-a propus pe Tariceanu la sefia Senatului