Ponta ii cere lui Ungureanu sa rezilieze contractele "baietilor destepti" cu Hidroelectrica

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 23:19
1925 citiri
Ponta ii cere lui Ungureanu sa rezilieze contractele "baietilor destepti" cu Hidroelectrica
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD Victor Ponta ii cere premierului Ungureanu sa rezilieze contractele "baietilor destepti" cu Hidroelectrica, o decizie care va demonstra ca nu e "subordonat intereselor politice ale PDL si ale presedintelui Basescu".

"Acum o saptamana v-am solicitat, in numele Uniunii Social Liberale, rezilierea cat mai rapida a contractelor dintre Hidroelectrica si intermediari, asa numitii 'baieti destepti', inainte de a incepe orice discutie privind pachetul de legi pe energie si pe marginea strategiei Guvernului de a vinde pachete de actiuni detinute de stat la companii din sectorul energetic", scrie social-democratul.

El a precizat ca nici pana la acest moment nu a beneficiat de un raspuns din partea lui, fie direct, fie printr-o decizie in concordanta cu cele solicitate de USL in urma cu cateva zile.

In plus, el sublinieaza ideea ca atat ministrului Justitiei, cat si ministrul Economiei, au vorbit despre faptul ca exista solutii legale pentru rezilierea acestor contracte si ca ministrul Justitiei Catalin Predoiu, a specificat ca decizia apartine premierului.

"Va solicit, si pe aceasta cale, rezilierea de indata a contractelor semnate intre Hidroelectrica si intermediarii din energie, ca o conditie obligatorie pentru o dezbatere pe tema legilor energiei. Trebuie luata o decizie rapid, inainte de a incepe discutiile privind legile energiei", a spus Ponta.

"Domnule Prim-Ministru, doar printr-o astfel de decizie puteti arata ca nu sunteti subordonat intereselor politice ale PDL si ale presedintelui Basescu, care au decis si semnat, prin intermediul ministrilor Economiei numiti dupa 2009, prelungirea total nejustificata a acestor contracte.

Nu pot considera declaratiile despre aceste contracte, atat ale presedintelui, cat si ale unor membri ai Guvernului, ca fiind unele serioase si de buna intentie, in conditiile in care decizia dumneavoastra lipseste. Am sentimentul ca asistam doar la o tergiversare menita sa mentina statutul privilegiat al acestor intermediari, tergiversare mascata de declaratii politice", conchide Ponta.

Seful PSD i-a scris in ultimele saptamani o serie de scrisori lui Mihai Razvan Ungureanu. Pe 11 martie, Victor Ponta i-a adresat o scrisoare premierului Ungureanu, de data aceasta avertizandu-l ca o majorare a salariilor din administratie fara reducerea CAS este o capcana, deoarece fara mai multe locuri de munca nu vor exista nici bani pentru bugetari, nici pentru pensii. Pe 9 martie, Victor Ponta i-a atras atentia asupra politizarii numirilor din administratie si despre nevoia de curatenie din vami.

Pe 5 martie, presedintele PSD i-a adresat o scrisoare deschisa in care ii spune despre actele de "persecutie institutionala" la adresa sa din partea lui Sorin Blejnar si ii cere sa ia masuri in consecinta. Pe 1 martie, Ponta si-a exprimat dezamagirea pentru absenta premierului de la Consiliul de primavara de la Bruxelles si anunta ca USL sustine modificari legislative pentru a clarifica rolul Presedintelui si, respectiv, al Premierului in ceea ce priveste unele atributii.

La data de 29 februarie, i-a scris lui Ungureanu despre UMF Targu Mures, pe 19 februarie i-a cerut sa accepte un set de "masuri radicale" propus de USL pentru o mai buna atragere de catre Romania a fondurilor UE. Pe 11 februarie i-a trimis o alta scrisoare deschisa premierului prin care i-a cerut demiterea unor prefectilor din Vrancea, Buzau, Constanta, Harghita si Covasna.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta Ungureanu reziliere contracte Hidroelectrica, #Ponta Ungureanu contracte baieti destepti, #Ponta Ungureanu contracte Hidroelectrica , #presedinte PSD
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Adică, după "bă'eţi dăştepţ'" trebuie să vină uni' mai proşti, sau