Ponta ii da in judecata pe Sorin Blejnar si Evenimentul Zilei

Duminica, 04 Martie 2012, ora 17:13
2311 citiri
Ponta ii da in judecata pe Sorin Blejnar si Evenimentul Zilei
Foto: Realitatea

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a actionat in instanta atat pe Sorin Blejnar, presedintele ANAF, precum si publicatia Evenimentul Zilei.

"Am depus actiuni juridice impotriva autorilor - la Parchetul General pentru Blejnar (deoarece acesta ocupa o functie publica si a comis in mod repetat infractiunile de abuz in serviciu si denunt calomnios, sanctionate de Codul Penal) si la instanta civila contra celor de la Evenimentul Zilei. Termenele de judecata sigur sunt undeva in toamna, dar nu ma grabesc", a anuntat, pe blog-ul sau, Victor Ponta.

Potrivit liderului PSD, pe parcursul anului 2011, seful ANAF, prin intermediul celor de la Evenimentul Zilei, a dus o adevarata campanie de discreditare la adresa sa, pe tema presupuselor sponsorizari ilegale pe care le-ar fi primit pentru participarea la raliuri.

"Nu stiu daca a facut acest lucru la solicitarea directa a Presedintelui Basescu sau din exces de zel, nu stiu cat este prostie si cat ticalosie, nici nu conteaza - si una si alta se platesc! Vorbesc despre un personaj care a mintit in ceea ce ma priveste, a facut abuz in serviciu, a facut presiuni si s-a implicat politic desi este un inalt functionar public", a precizat Ponta.

El a adaugat ca acelasi lucru i se pregateste si presedintelui PNL, Crin Antonescu, de catre aceleasi "personaje" si institutii media, iar finalul "va fi identic".

Ponta spune ca a dat explicatii publice pentru sponsorizari, a prezentat si public si la toate institutiile abilitate (ANAF Bucuresti, ANI si DNA) toate documentele necesare si a anuntat ca ii va actiona in judecata, daca nu actioneaza in termen rezonabil. De asemenea, a obtinut de la aceste institutii, in urma anchetelor, deciziile care confirmau ca nu a incalcat nicio lege si ca nu a primit sponsorizari ilegale, iar acuzatiile lui Blejnar sunt nefondate.

"Astept ca justitia romana, in ritmul in care functioneaza in mod obisnuit, sa pronunte singura decizie posibila, sa constate vinovatia respectivilor si sa-i oblige sa-mi plateasca despagubirile cuvenite (in ceea ce priveste raspunderea penala, Blejnar va fi cu siguranta condamnat pentru faptele mult mai grave pe care le-a comis deja - crima organizata e totusi ceva mult mai grav decat prigonirea mea!)", a mai spus Ponta.

Nu in ultimul rand, liderul PSD a precizat ca are deja un tanar si talentat pilot de raliu pe care doreste sa-l sponsorizeze cu banii pe care ii va primi din despagubiri.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Victor Ponta, #Sorin Blejnar, #Evenimentul Zilei , #presedinte PSD