Ponta, in presa de la Viena: Un nou guvern ar aduce o gura de aer proaspat

Marti, 07 Februarie 2012, ora 14:27
5076 citiri
Ponta, in presa de la Viena: Un nou guvern ar aduce o gura de aer proaspat
Foto: Reuters

Presedintele PSD, Victor Ponta, a comentat demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului de la Bucuresti intr-un interviu acordat presei austriece. Potrivit liderului social-democrat, un nou guvern ar aduce o gura de aer proaspat.

"Este cel mai bun lucru pentru Romania, in momentul acesta, pentru ca Executivul lui Emil Boc lasa acum loc unui guvern format din tehnocrati. Un guvern ai carui membri sa nu fie afiliati politic si care sa aiba teluri clare: asigurarea stabilitatii politice si economice a tarii si organizarea de alegeri anticipate in iunie pentru ca, astfel, la putere sa vina un guvern mai puternic, care sa beneficieze si de sprijinul poporului", a declarat Ponta intr-un interviu acordat cotidianului vienez Die Presse, publicat marti.

Boc: Votul de investitura pentru noul guvern va fi dat joi

Intrebat daca aceasta manevra politica va domoli furia poporului, liderul PSD a subliniat ca un astfel de guvern, format din tehnocrati, ar avea, cel putin, sprijin din partea poporului. Mai ales in contextul in care rata popularitatii Guvernului Emil Boc ajunsese sub 10%, iar tara a fost zguduita de scandaluri de coruptie si de o administratie politizata la toate nivelele.

"Un astfel de guvern ar avea, cel putin, sprijin din partea poporului. Guvernul actual, cu o rata de popularitate de sub 10%, a zguduit tara prin scandaluri de coruptie si prin politizarea administratiei. Un nou guvern ar aduce sange si aer proaspete.

O mare parte a masurilor asupra carora a convenit Romania cu FMI si UE vor trebui sa ramana in continuare in vigoare - chiar si in cazul in care actuala Opozitie ar fi la putere. Si noi vrem sa pastram in urmatorii patru ani masurile de austeritate. Dar nu vrem sa economisim numai la capitolul cheltuieli, vrem sa stimulam si cresterea. Pana acum Romania a economisit, dar nu a creat suficiente locuri de munca. Asta vrem noi sa schimbam", le-a explicat Ponta jurnalistilor din Austria.

Rugat sa comenteze daca PSD vrea sa vina la guvernare impreuna cu PNL, Victor Ponta a confirmat: "Noi, social-democratii, impreunca cu aliatii nostri de la PNL, vrem sa preluam Presedintia si Guvernul Romaniei. PNL va da presedintele in anul 2014, iar pana in 2016, aceasta coalitie intre PNL si PSD se va dovedi de succes la putere".

La intrebarea "Ati fi, totusi, un prim-ministru tanar. Credeti ca aveti expertiza necesara pentru o astfel de functie?", presedintele social-democrat a tinut sa accentueze ca, atunci cand vine vorba de politica, este deja un conducator.

"Din fericire, eu sunt un om tanar, am 40 de ani. Dar, din pacate, eu sunt deja (rade) vechi in politica. Pana la aceasta varsta, am facut deja parte din executiv de doua ori", a povestit Ponta.

Plusuri si minusuri ale Guvernului Boc. Cum a evoluat economia Romaniei in ultimii trei ani

In ceea ce priveste recenta condamnare a fostului premier Adrian Nastase, Victor Ponta a afirmat ca politicienii nu ar trebui sa comenteze deciziile justitiei, indiferent daca sunt sau nu pe placul lor: "Bineinteles, aceasta decizie nu imi place. Dar nu o voi comenta".

Nu in ultimul rand, intrebat daca justitia din Romania este politizata, Ponta a opinat ca principala problema a sitemului juridic romanesc este ca nu-si poate sluji cetatenii: "Procesele dureaza prea mult timp - cum este si cazul Nastase. Este datoria noastra sa transformam sistemul juridic nu numai in unul independent, dar mai presus de toate eficient".

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Victor Ponta interviu Die Presse, #Ponta nou guvern gura aer proaspat, #Victor Ponta PSD USL, #Emil Boc demisie , #presedinte PSD