Ponta invoca legea pentru a-l face pe Basescu sa publice stenogramele

Joi, 22 Martie 2012, ora 14:09
2353 citiri
Ponta invoca legea pentru a-l face pe Basescu sa publice stenogramele
Foto:Arhiva

Victor Ponta i-a transmis joi o solicitare presedintelui Basescu, prin care ii cere, in baza Legii privind liberul acces la informatiile de interes public, copii ale tuturor stenogramelor consultarilor de la Cotroceni, din 6 februarie, si anunta ca in lipsa unui raspuns se va adresa instantei.

"Avand in vedere controversele generate de declaratiile dumneavoastra privind propunerea pe care mi-ati fi facut-o de a prelua functia de prim-ministru, consider ca este corect, moral, necesar si de interes public ca stenogramele discutiilor cu toate formatiunile politice prezente la Cotroceni sa poata fi consultate de toti cei interesati", spune presedintele PSD.

Victor Ponta considera ca seful statului are datoria de a fi pe deplin transparent si de a-i pune la dispozitie informatii in legatura cu discutiile pe care le-a avut cu reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare prezente la Cotroceni. "In calitate de cetatean roman, consider ca am dreptul de a fi informat in legatura cu discutiile pe care le-ati avut cu reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare prezente la Cotroceni, cu atat mai mult cu cat, conform declaratiilor dumneavostra recente, ele m-ar viza in mod direct", mai argumenteaza el.

Presedintele PSD precizeaza ca face aceasta solicitare nu din postura de lider politic, ci din cea de cetatean. De asemenea, Victor Ponta sustine ca isi rezerva dreptul de a se adresa instantei de judecata, daca Traian Basescu va refuza sa raspunda solicitarii in termenul legal. "Va transmit aceasta solicitare nu din postura de deputat, presedinte al PSD sau co-presedinte al USL, ci in calitate de cetatean. De asemenea, doresc sa precizez ca, in conditiile unui refuz din partea dumneavostra de a raspunde acestei solicitari in termenul legal, imi rezerv dreptul de a ma adresa instantei de judecata, conform legii", conchide Ponta in solicitarea catre Basescu.

Presedintele Traian Basescu a anuntat luni, la TVR1, ca nu va face "pasul" de a da publicitatii si ingistrarile audio ale consultarilor din 6 februarie, precizand insa ca a dispus verificarea variantei scrise pe care a facut-o publica duminica seara, la B1Tv.

Luni, copresedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu, au cerut luni Administratiei Prezidential sa publice stenogramele tuturor consultarilor de la Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si partidele politice.

Presedintele Traian Basescu a declarat pe 18 martie, la B1Tv, ca la consultarile de dupa demisia lui Emil Boc i-a propus lui Victor Ponta sa devina premier al Romaniei, acesta a tacut, in schimb au raspuns Crin Antonescu si Daniel Constantin.

"I-am propus lui Victor Ponta functia de prim-ministru, din parteea USL, Victor Ponta nu a spus nimic, a raspuns Antonescu si ala micu, Daniel Constantin. A fost o oferta la consultari", a povestit Basescu.

El s-a intrebat de ce Victor Ponta nu a raspuns "Da". Presedintele a relatat, din nou, ca la oferta sa, de la consultari, Ponta "a tacut", dar ca "a raspuns o data Antonescu, apoi a raspuns Daniel Constatin". "Poate are ceva pe constiinta, de-aia n-a vrut", a comentat seful statului.

Traian Basescu a adaugat ca, daca liderii USL vor contesta ca a avut loc aceasta dicutie, atunci pune la dispozitie inregistrarea si stenograma consultarilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta stenograme Basescu consultari, #Basescu propunere Ponta premier , #presedinte PSD