Ponta ironizeaza "invataturile lui Traian Basarab catre ucenicii tradatori"

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 17:35
2338 citiri
Ponta ironizeaza "invataturile lui Traian Basarab catre ucenicii tradatori"
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a ironizat discursul presedintelui Traian Basescu, aflat, sambata, la Scoala de Vara a UNPR. Social-democratul prezinta o serie de "sfaturi" pe care seful statului ar fi trebuit sa le dea "ucenicilor tradatori".

"Azi, participarea si discursul presedintelui la intalnirea cu 'tinerii' din Partidul Tradatorilor a batut un nou record, pe care chiar si Basescu va gasi dificil sa il doboare!", scrie Victor Ponta pe blogul personal, intr-o postare intitulata "Invataturile lui Traian Basarab catre fiii sai Oprea, Tarata, Nicolicea, Micky Spaga, Solomon, Morega s.a".

"Nu am urmarit cu atentie povestile lui Basescu repetate in fata "civililor" pe care Dl. General Oprea i-a convocat in garnizoana pt a-l aplauda pe Conducator; obsesiile sale le stim foarte bine - sa dam aurul romanesc celor de la Rosia Montana, sa desfiintam judetele pe care nu reusesc sa le castige la vot, bla bla", apreciaza liderul PSD.

In continuarea articolului, Ponta insira "adevaratele invataminte ale inteleptului Traian catre ucenici tradatori (scuze, doream sa spun 'vrajitori')".

"1. Sa nu furati cand sunteti la guvernare cum a facut colegul si liderul dvs. senatorul Serban Mihailescu - pe care eu, Basescu, il numeam Micky Spaga; 2. Sa nu faceti afaceri cu statul si sa nu treceti mereu la partidul de guvernare din acest motiv - cum face colegul dvs si finantatorul principal al UNPR - deputatul Culita Tarata - beneficiarul Insulei Mari a Brailei; 3. Sa nu va lasati prinsi si arestati cand luati spaga - cum a facut colegul dvs primarul Solomon de la Craiova", mai scrie Victor Ponta in acelasi ton ironic.

Liderul PSD continua si cu alte sfaturi. "4. Sa nu schimbati legile privind referendumul special ca sa ma demiteti pe mine - cum a facut colegul dvs deputatul Eugen Nicolicea; 5. Sa nu mai promovati un Cod al Muncii in favoarea angajatilor si sa nu mai mariti iresponsabil pensiile - cum a facut presedintele dvs Marian Sarbu; 6. Sa nu mai treceti prin toate partidele politice care au existat dupa 89 in Romania, mai ales dupa ce ati fost mare sef comunist inainte de 89 - cum face colegul dvs. faimosul deputat Morega", adauga social-democratul.

Ponta isi continua abordarea si mai enumera o serie de "invataminte".

"7. Sa nu va puneti sotia sefa la singura banca de stat - Eximbank - cum a facut presedintele dvs de "onoare" Cristian Diaconescu in vremea cand era ministru in guvernul odios al PSD; 8. Sa nu mai fiti 20 de ani 'baron' de Buzau, revolut ionar, iubitor neabatut al lui Ion Iliescu, si sa nu va mai lasati fiica sa fie prietena cu Omar Haysam ca sa o scap eu din Iraq pe banii SIE - cum a facut cel din urma senator al dvs Ion Vasile; 9. Sa nu mai acceptati sa fiti "seful mafiei personale" al altcuiva - cum am spus eu despre liderul dvs Gabriel Oprea - am eu destula mafie pentru toti, trebuie doar sa vorbiti cu Doamna Udrea sau cu hotul ala simpatic de Blejnar;

10. Va rog sa nu ma mai pupati toti pe obrazul pe care tot voi, in frunte cu Gabi Oprea, m-ati scuipat in 2004 la ultima confruntare dintre mine si Adrian Nastase - stiti cine este Adrian Nastase, nu? Este acel ticalos care i-a adus in politica si i-a pus chiar ministri pe Marian Sarbu, Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea", adauga liderul PSD.

"Daca Basescu le-a spus toate aceste lucruri 'tinerilor' uneperisti eu il felicit! Dar nu vreau sa ma gandesc cate lamai au avut nevoie participantii ca sa-si revina!", conchide Victor Ponta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ponta ironic basescu, #basescu discurs unpr scoala vara , #presedinte PSD