Ponta la Ziare.com: Singurul urmas in PD-L al lui Basescu e Elena Udrea

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 20:29
4129 citiri
Ponta la Ziare.com: Singurul urmas in PD-L al lui Basescu e Elena Udrea
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD Victor Ponta afirma ca pretextul interesului national este "o mare cacealma si o mare ticalosie" a PD-L, ca la Banca Nationala exista oameni care lucreaza in favoarea lui Traian Basescu, dupa principii economice vechi de 20 de ani, si sustine ca singurul urmas in PD-L al sefului statului este Elena Udrea.

Invitat la TV Ziare.com liderul PSD i-a acuzat inca o data pe democrat-liberali ca nu o schimba pe Roberta Anastase din fruntea Camerei Deputatilor doar din cauza ca pentru ei "orgoliul pedelist" e mai presus de interesul tarii.

Urmariti AICI inregistrarea emisiunii cu liderul PSD, Victor Ponta.

"Nu suntem complici cu Anastase si nu stam la masa cu hotii. Nu-i vorba de Anastase, e vorba daca in Parlament se respecta reguli simple(...)In nicio tara civilizata o asemenea situatie nu se putea termina decat cu demisia celui care a fost prins furand voturi", a declarat Ponta, dand exemplu o situatie din Parlamentul European unde un deputat a fost prins votand de doua ori si si-a dat demisia a doua zi.

Intrebat de cititorii Ziare.com daca PSD va raspunde invitatiei la consultarile lansate miercuri de Crin Antonescu printr-o scrisoare deschisa, Victor Ponta a raspuns ca oricum PSD si PNL se intalnesc in fiecare luni pentru consultari.

Antonescu invita partidele parlamentare la discutii si cere incetarea "razboiului"

"Invitatia era pentru cei de la PD-L si UDMR", a explicat el, precizand totodata ca "impreuna cu liberalii putem sa lucram foarte bine si sa ne spunem punctul de vedere".

Regimul lui Basescu seamana cu cel al lui Ceausescu

Victor Ponta a lansat, din nou, acuzatii la adresa presedintelui Traian Basescu. In opinia sa, moratoriul cerut de seful statului fie este "o cacealma", fie dovedeste ca PD-L nu il mai asculta pe Traian Basescu, tinand cont ca liderii democrat-liberali convocati marti seara la Cotroceni nu au decis demiterea lui Anastase. "In ambele cazuri e foarte rau", a punctat liderul PSD.

"Regimul lui Basescu seamana cu cel al lui Ceausescu si din pacate nu stim ce vrem sa facem in viitor(...) Dupa 7 ani, probabil ca vor fi 10, de conducere haotica, aparent de dreapta, un om de stanga si un guvern de stanga vor scoate Romania din criza asa cum au facut-o in 2000- 2004", a continuat Victor Ponta.

Liderul PSD a mai explicat ca Opozitia nu a mers la consultarile convocate de presedinte la Cotroceni pentru ca nu sunt "marionetele lui" si nu participa la discutii "cu inca vreo 20 de oameni, printre care generalii lui de la UNPR".

Intrebat de cititori cine crede ca sunt "urmasii" lui Traian Basescu in PD-L, Victor Ponta a raspuns scurt: "Exista un singur urmas al lui Traian Basescu: Elena Udrea", in conditiile in care "cazul Ridzi si cazul Anastase sunt palme pe obrazul noii generatii de politicieni".

PSD va ramane cel mai important partid al Romaniei

Victor Ponta a evitat sa dea un raspuns foarte clar la intrebarea "veti candida la presedintie in 2014?". "Nu stiu daca oamenii vor dori sa ma voteze, daca partidul ma va sustine, dar imi doresc un presedinte care sa isi faca treaba", a raspuns Ponta diplomatic.

In opinia sa, nu vor fi organizate alegeri anticipate in cazul in care parlamentarii Opozitiei isi vor da demisia in bloc, asa cu au sugerat liberalii, pentru ca anticipatele depind de presedinte, iar acesta "chiar se va bucura daca nu ii va mai incurca nimeni in Parlament, pe el si pe Anastase".

Victor Ponta a mai afirmat ca PSD a propus ca pana la viitoarele alegeri migratia politica sa fie sanctionata in Parlament prin pierderea mandatului, asa cum se intampla in cazul primarilor, iar legea electorala sa fie modificata astfel inca sa nu mai ajunga in Parlament cei care se situeaza la alegeri pe locurile 2 sau 3 in preferintele electoratului.

In aceste conditii, Victor Ponta si-a exprimat convingerea ca "PSD va ramane cel mai important partid al Romaniei" si speranta ca in urma alegerilor legislative din 2012 "o sa avem cat sa guvernam singuri".

Liderul PSD a respins ideea avansata de Crin Antonescu referitoare la o posibila revenire a Romaniei la monarhie. "Respect rolul istoric al monarhiei, dar nu o sustin. Romania trebuie sa ramana republica si orice partid de stanga are ideea de sef al statului ales ca un principiu nenegociabil".

Liderul social-democrat a subliniat ca PSD a venit cu solutii economice viabile pentru iesirea din criza. "Cei care ne critica nu le-au citit", a punctat el, precizand, printre altele, ca PSD va sustine reducerea varstei de pensionare prevazuta in Legea pensiilor, aflata la Camera Deputatilor si va respinge impozitarea pensiilor, care este "o cerinta a domnului Traian Basescu".

La BNR sunt cativa oameni care lucreaza pentru Traian Basescu

Intrebat cum isi explica sustinerea de care se bucura masurile de austeritate luate de Guvern in randul specialistilor de la BNR, Victor Ponta a raspuns: "La BNR exista cativa oameni care lucreaza pentru Traian Basescu si PD-L (...) Care nu au expertiza necesara si vin cu politici de dreapta valabile in anii '90 si care au dus la o criza a capitalului acum. Si domnul Eugen Radulescu si domnul Lucian Croitoru au ramas in urma cu 20 de ani".

In privinta adoptarii euro, liderul PSD a declarat ca este "pro adoptarii monedei euro", dar contra adoptarii monedei europene inainte de a fi pregatiti, pentru ca "asta inseamna ca vom plati un pret foarte mare".

Romania nu mai indeplineste criteriile democratice de la intrarea in UE

Intrebat daca nu regreta faptul ca a participat la protestele de strada din timpul motiunii de cenzura, tinand cont de esecul inregistrat, Victor Ponta a negat acest lucru.

"Am facut foarte bine si o voi face de fiecare data. Sunt un om de stanga si asta cred ca trebuie sa faca un om care crede in valorile stangii. Ma simt ca si ei, locul meu este acolo", a adaugat el.

Raspunzand la intrebarea unui cititor Ziare.com, Ponta a mai spus ca, in opinia sa, Romania are nevoie de un singur serviciu secret, "independent politic si eficient", si a incheiat cu o constatare destul de pesimista: "Sunt absolut convins ca Romania, in acest moment, din pacate, nu mai indeplineste criteriile democratice pe care le-a indeplinit la momentul acceptarii in UE".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Victor Ponta Anastase, #Ponta Basescu, #Ponta consultari PNL, #Ponta BNR, #Ponta sindicate , #presedinte PSD