Ponta: Nu mergem la Cotroceni, nu suntem "tuteri"

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 19:49
3412 citiri
Ponta: Nu mergem la Cotroceni, nu suntem "tuteri"
Foto: Realitatea TV

Liderul PSD Victor Ponta a anuntat, luni, ca social-democratii nu vor participa la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu pentru marti, la Cotroceni.

Spre deosebire de PNL care a respins invitatia presedintelui la cateva minute dupa ce a fost lansata, PSD a luat aceasta decizie dupa reuniunea Biroului Permanent National.

"UNPR sau Roberta Anastase sunt pretextele pe care domnul Basescu le tine in continuare in brate pentru a nu purta un dialog cu noi(...) Ce sa facem, sa ne insiram si noi in acea orchestra de tuteri care dau din cap si aproba ce zice presedintele?", a comentat ironic Ponta, referindu-se la liderii partidelor din arcul guvernamental care vor participa la intalnirea de la Cotroceni.

Pe de alta parte, liderul PSD a anuntat ca toti parlamentarii social-democrati au fost mobilizati pentru a face tot posibilul ca, prin vot, sa fie respinse incercarile PD-L de a prelua controlul asupra tuturor institutiilor tutelate de Parlament, in conditiile in care democrat-liberalii au cerut renegocierea posturilor de conducere in aceste institutii.

Ponta a facut in special referire la CNA, unde PD-L ar incerca, in opinia sa, "sa isi puna oameni pentru ca sa ingradeasca libertatea presei".

Totodata, Ponta a anuntat ca Legea educatiei va fi finalizata in Senat saptamana viitoare, iar presedintele va trebui sa accepte aceasta varianta, in conformitate cu Constitutia.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura initiata de opozitie, aceasta este doar un "semnal" ca PSD nu este de acord cu prevederile Legii initiate de actuala putere, urmand ca aceasta sa fie schimbata imediat ce social-democratii vor ajunge in Guvern.

Tot la sedinta BPN, Victor Ponta si-a anuntat colegii din conducere cu privire la cele discutate la intalnirea cu delegatia FMI si a subliniat ca intelege necesitatea acordului, dar nu intelege masurile gresite si aberante care sunt "puse pe spinarea FMI" de adevaratii responsabili, Traian Basescu si Emil Boc.

"FMI poate sa ceara ce vrea, decizia e a guvernantilor(...) Deciziile in Romania le iau Basescu si cu Boc, si ei trebuie sa raspunda", a subliniat Ponta.

Liderul social-democratilor a mai anuntat ca s-a decis ca saptamana viitoare conducerea partidului sa aiba o intalnire cu toate organizatiile din Ardeal si Banat, pentru a se vedea ce este de facut in urmatoarele luni in aceasta zona care "are nevoie de o social-democratie moderna".

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#consultari Cotroceni, #Ponta consultari Basescu, #Ponta FMI , #presedinte PSD
Comentarii
C
Cronos
rank 3
in Parlament nu mergeti, la presedinte nu mergeti, agitati oamenii in strada
Poza Cine-uita-nu-merita
Cine-uita-nu-merita
rank 5