Ponta: Nu participam la investirea Guvernului Ungureanu

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 15:11
3215 citiri
Ponta: Nu participam la investirea Guvernului Ungureanu
Foto: Romania TV

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca partidul sau nu va participa la procedura de investire a noului guvern.

Totodata, liderul social-democrat a precizat ca aceeasi decizie a fost luata si de omologul sau din fruntea PNL, Crin Antonescu.

"Decizia comuna a USL este de a nu participa la procedura de investire a noului guvern. Vom discuta in sedinta decizia noastra", a precizat Ponta.

El a subliniat ca se va afla la tribuna Parlamentului pentru a arata pozitia si asteptarile Opozitiei de la noul guvern, care vor fi "explicate" noului premier.

"Nu vom participa la investirea acestui guvern, pentru ca solicitarile noastre nu au primit niciun fel de dialog. La PNL s-a decis deja", a afirmat liderul PSD.

Ponta crede ca numirea Guvernului Ungureanu este "inca o justificare a deciziei noastre de greva parlamentara". Cat despre programul de guvernare, Ponta considera ca este "copy-paste dupa programul Guvernului Boc".

Relatia cu Mihai Razvan Ungureanu

Referitor la relatia sa cu noul premier, presedintele PSD a spus ca aceasta este "mai mult decat civilizata".

"Am vorbit cu Ungureanu pentru ca avem o relatie mai mult decat civilizata. Am vorbit inainte, vom vorbi si dupa ce va fi investit prim-ministru. Sunt o persoana a dialogului, cu Guvernul Boc si cu liderii PDL nu s-a putut un dialog", a explicat liderul PSD.

El a reamintit despre dialogul "de 15 minute formale" care a avut loc la Palatul Cotroceni, spunand ca vina pentru aceasta apartine celor din Coalitie, care nu s-au gandit la lucruri simple.

Ponta a subliniat ca toate problemele anterioare vor erupe si dupa investirea Guvernului Ungureanu si ca nu se stie daca premierul si noul sau cabinet vor putea face ceva pentru romani.

"Romania este o tara lovita de cataclism, nu e o simpla iarna. Viata este la fel ca inainte, nu simte nimeni ca nu mai e Boc", a mentionat presedintele social-democrat, care a tinut sa aminteasca faptul ca "nu exista ca USL sa se rupa sau sa se desparta nici pana la alegeri, nici dupa alegeri, cu atat mai putin acum".

Castigurile Romaniei

Victor Ponta e enumerat lucrurile bune care se intampla acum in Romania, printre care protestele din strada, dar si plecarea lui Emil Boc si a ministrilor din PDL.

"Faptul ca mii de oameni au protestat, in zeci de orase, este cea mai buna veste pe care noi, ca romani, o putem primi. Faptul ca Boc si-a dat demisia este un semn extraordinar de bun pentru tara.

Gonirea din Guvern a lui Igas, a Elenei Udrea, a lui Funeriu si a celorlalti este o mare victorie pentru noi toti. I-am criticat zi de zi si ni se spunea ca sunt buni, ca sunt cinstiti, ca sunt competenti. Faptul ca si PDL-ul i-a dat afara este confirmarea faptului ca i-am criticat pe drept", a concluzionat presedintele PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Victor Ponta, #Ponta Guvernul Ungureanu, #Ponta PSD, #Victor Ponta Mihai Ungureanu , #presedinte PSD
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
Nu ma mira deloc aceasta atitudine destructiva a USL
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
POaNTA zilei: Nu participam la investirea Guvernului Ungureanu, blaa