Ponta: Nu vom accepta nimic din ce propune Traian Basescu

Miercuri, 04 August 2010, ora 10:51
2682 citiri
Ponta: Nu vom accepta nimic din ce propune Traian Basescu
Foto: Arhiva

Liderul PSD, Victor Ponta, este convins ca, mai devreme sau mai tarziu, presedintele Traian Basescu va fi obligat sa accepte alegerile anticipate, varianta care ar avantaja PSD, partid cotat foarte bine in prezent in sondajele de opinie date publicitatii.

"Nu conteaza daca vor avea loc in trei luni, in sase luni sau in opt luni, dar se va ajunge la anticipate", a declarat Victor Ponta intr-un interviu pentru Romania Libera.

Intrebat ce va urma dupa o eventuala cadere a Guvernului Boc printr-o noua motiune de cenzura, Ponta a raspuns ca social-democratii stiu foarte bine ce variante au la dispozitie, dar nu le fac publice deocamdata, ca "dovada de seriozitate".

"Noi ne concentram toate eforturile ca sa il dam jos pe Emil Boc si sa gasim apoi o solutie dintr-o multitudine de variante pentru a ajunge la anticipate. Vom respecta toate principiile, regulile si procedurile astfel incat sa ajungem mai repede la alegeri. Nu conteaza daca acest lucru se va intampla in trei luni, in sase luni sau in opt luni, dar se va ajunge la anticipate.

Nimeni, nici un partid, nici un Guvern, nu poate scoate tara din criza daca nu are mandat popular. Ma uit la Papandreu in Grecia. A castigat alegerile anul trecut; de asta isi poate permite sa ia masuri nepopulare pentru ca are sustinere. PSD vrea sa guverneze numai cu mandat popular", a declarat Ponta.

Greva in Grecia: Zeci de mii de turisti blocati, cinci raniti, penurie de combustibili

Greva generala in Grecia: traficul aerian si feroviar este paralizat

Liderul PSD a respins anticipat orice varianta ar propune Traian Basescu, in conditiile in care Guvernul Boc ar cadea in urma unei motiuni de cenzura. "Nu vom accepta nimic din ce propune Traian Basescu. Nu cred ca Traian Basescu isi mai poate permite sa traga de timp cum a facut anul trecut. Atunci lumea astepta sa-l voteze, acum vor sa vina la vot sa scape de ei, de ei toti", s-a aratat convins Ponta.

Nici un guvern de tehnocrati nu este pe placul social-democratilor. "Guvern de tehnocrati, nu. Mai precis, daca o sa fie un guvern de tehnocrati ca cel al lui Teodor Stolojan in 1991, care a ramas pana la urma pe loc pana la alegerile la termen atunci raspunsul este nu.(...)Ne intereseaza numai un guvern cu mandat clar sa organizeze anticipate. Ar fi cazul sa aiba loc in primavara anului viitor. Mai mult de atat nu voi detalia", a mai dezvaluit liderul PSD din intentiile social-democratilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta alegeri anticipate, #Ponta motiune cenzura, #Ponta guvern tehnocrati , #presedinte PSD