Ponta: PD-L il va sacrifica pe Boc, dar nu inainte sa-si asume Codul Muncii

Joi, 24 Februarie 2011, ora 22:10
1839 citiri
Ponta: PD-L il va sacrifica pe Boc, dar nu inainte sa-si asume Codul Muncii
Foto: Arhiva

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, joi, ca Emil Boc va demisiona din fruntea Guvernului, ca parte a planului PD-L si al lui Traian Basescu de a recapata increderea electoratului, insa nu inainte sa isi asume si Codul Muncii, pentru a putea fi scos tot el tap ispasitor.

"Da, cred ca da (Boc va demisiona, n.red.). Pana acum, din 2005 incoace, singura sursa care a fost cea mai bine informata si care s-a dovedit dupa aceea ca ceea ce a spus s-a intamplat a fost doamna Udrea. Ea este cea care comunica in numele domnului Basescu, ne-a transmis saptamana trecuta ca e nevoie de schimbarea lui Emil Boc. In acest moment, Guvernul este intr-o situatie catastrofala si ei gandesc ca vor gasi un tap ispasitor si lumea va uita tot restul.

Nu doar Emil Boc este problema Guvernului Romaniei. Este un sistem clientelar, un sistem de incompetenta, care se intinde in toata tara si este vorba de foarte multi alti ministri, care nu-si fac absolut deloc datoria. Nu poti sa pacalesti pe nimeni ca daca pleaca Emil Boc, deodata toate lucrurile vor merge bine si ca numai din cauza lui Emil Boc lucrurile mergeau prost", a declarat, la RFI, Victor Ponta.

Acesta spune ca urmatorul pas constitutional este ca seful statului sa cheme partidele la consultari, adica si Uniunea Social Liberala si ca, momentan, chiar daca aceasta nu are majotritate parlamentara, are mai multi parlamentari decat PD-L, motiv pentru care ar trebui sa dea si noul premier.

"Conform Constitutiei, nu stiu daca domnul Basescu va respecta Constitutia, dar conform Constitutiei, este obligat sa ne cheme si pe noi la consultari. In acest moment, Uniunea Social Liberala, grupurile reunite ale PSD, PNL si PC reprezinta cel mai mare numar de parlamentari, nu avem majoritatea absoluta, nu avem jumatate plus unu, dar avem mai multi parlamentari decat PD-L-ul, trebuie sa fim chemati, daca se respecta Constitutia, vom merge cu o propunere foarte clara de prim-ministru, cu un program de guvernare. Sigur, domnul Basescu probabil ca nu va tine cont de acest lucru, dar noi vrem sa tina oamenii cont de acest lucru, nu Traian Basescu", a mai spus Ponta.

Intrebat cine vede premier in locul lui Boc, Ponta a spus ca, atat timp cat Elena Udrea va ramane in Guvern, nici nu conteaza cine il conduce.

"Presedintele Traian Basescu isi doreste foarte tare sa conduca el practic direct, iar singurul om puternic din Guvern, cel care are bugetul cel mai mare, cel care ia toate deciziile si care are acces direct la informatiile din partea presedintelui Traian Basescu este doamna Udrea. Ea va ramane in mod sigur ministru in orice Guvern si atunci numele premierului nici nu mai conteaza", a conchis Ponta.

Citeste mai mult despre Ponta spune ca PD-L il va sacrifica pe Boc, dar nu inainte sa-si asume Codul Muncii pe RFI.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta premier, #Emil Boc demisie premier , #presedinte PSD