Ponta: Proiectul USL, o prioritate pentru noi

Joi, 26 Februarie 2015, ora 18:46
2702 citiri
Ponta: Proiectul USL, o prioritate pentru noi
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca proiectul de revizuire a Constitutiei este o prioritate pentru PSD, iar pentru PNL este schimbarea sistemului electoral.

"PNL avea presedintia comisiei de revizuire a Constitutiei, domnul Antonescu a renuntat la aceasta pozitie si pentru PSD, dintre cele doua, sigur, noi am fi vrut sa le conducem pe amandoua, dar nu era bine, noi credem in impartirea puterii, nu sa luam toata puterea noi si atunci chiar daca aveam majoritate am zis ca asa e de bun simt, asa a vrut poporul si anul trecut sa impartim puterea si atunci PNL preia o comisie, noi preluam o comisie.

Pentru noi, proiectul de revizuire a Constitutiei, proiectul USL de revizuire a Constitutiei este, intre cele doua, pe primul loc ca si prioritate, iar pentru PNL schimbarea sistemului electoral", a spus Ponta la Palatul Parlamentului intrebat de ce a renuntat PSD la presedintia comisiei parlamentare pentru modificarea legilor electorale.

Schimbari in comisia de revizuire a Constitutiei - Pe cine retrage PNL

Acesta a adaugat ca in cadrul coalitiei se va decide numele presedintelui comisiei pentru revizuirea Constitutiei.

"Inteleg ca la comisia pentru modificarea legilor electorale va fi presedinte domnul Voicu (Mihai Voicu - n.red.) care a fost si in 2008 cand s-a facut legea actuala, deci e cel mai in masura sa modifice legea actuala, dansii si-au dorit aceasta comisie. E mai putin important cine e presedinte, important este ca in ambele comisii si apoi mai departe deciziile trebuie luate printr-un tip de consens, nu doar acel doua treimi regulamentare.

Realmente nu vreau sa facem o lege electorala a PSD si nici sa facem o lege electorala a PNL, sa facem o lege pentru ceea ce urmeaza in anii care vin", a mentionat premierul dupa ce a participat la Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania de la Palatul Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Ponta PSD revizuire Constitutie, #Ponta PNL sistem electoral, #PNL schimbare sistem electoral , #presedinte PSD