Ponta: Suntem dispusi sa facem compromisuri pentru a trece motiunea

Sambata, 21 August 2010, ora 13:01
2804 citiri
Ponta: Suntem dispusi sa facem compromisuri pentru a trece motiunea

PSD este pregatit sa primeasca parlamentari din partidele de guvernamant pentru a strange numarul necesar de voturi pentru a daramana Executivul condus de Emil Boc, a recunoscut presedintele PSD Victor Ponta.

"Tot ceea ce tine de noi, asa cum am facut si pe 15 iunie, facem ca sa avem numarul necesar de voturi. Asta inseamna inclusiv compromisuri pentru ca, sa primesti oameni de la alt partid, este un compromis pe care, insa, il facem, in dorinta de a avea numarul necesar si de a trece motiunea de cenzura. De pe 17 octombrie, PSD este capabil sa dea tarii o guvernare de o mie de ori, cu modestie spun, mai buna decat guvernarea Boc", a precizat Victor Ponta, citat de Realitatea TV.

Liderul PSD a adaugat ca isi va prezenta programul de guvernare pe 16 octombrie, indiferent daca Traian Basescu va vrea sau nu sa-l accepte.

"Indiferent de ce vrea sau nu vrea domnul presedinte, pe 16 octombrie ne prezentam oferta de guvernare, suntem capabili de guvernare, vom depune motiunea de cenzura atunci cand avem cele mai mari sanse ca aceasta sa treaca si, in acelasi timp, ne mentinem punctul de vedere ca masuri adevarate de reforma a Romaniei si de salvare din catastrofa in care se afla in acest moment. Poti sa iei, atunci cand ai un sprijin, un mandat si o legitimitate populara, ceea ce inseamna alegeri anticipate", a spus liderul social-democratilor.

Afirmatia a fost facuta in urma intalnirii informale pe care liderii PSD au avut-o joi in Delta Dunarii, unde s-au strans pentru a discuta problemele actualei guvernari, dar si despre motiunea de cenzura din toamna.

Un Congres Extraordinar al PSD va avea pe ordinea de zi modificarea statutului si programul de guvernare

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Tulcea, ca un Congres Extraordinar al partidului, va avea pe ordinea de zi programul de guvernare, programul de actiuni concrete pentru toamna acestui an si pentru 2011, precum si modificarea statutului partidului.

Data convocarii unui Congres Extraordinar al PSD va fi decisa de Consiliul National al partidului din 16 octombrie.

"Este pentru prima data cand acest statut se va modifica fara sa ne gandim la vreo functie. (...) Vreau sa pregatim statutul unui partid de stanga european care sa tina inca 10 sau 15 ani de acum incolo", a precizat presedintele PSD, Victor Ponta.

Potrivit acestuia, in primavara anului viitor PSD ii va prezenta pe toti candidatii de la alegerile din 2012, el evitand sa nege sau sa confirme informatiile potrivit carora campania electorala va fi sustinuta financiar de candidati. "Ce este important la o campanie electorala este sa fie din fonduri transparente, nu din fonduri proprii, pentru ca atunci numai milionarii sau miliardarii ar candida, iar asta ar fi anormal", a afirmat liderul PSD.

Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, convocat pentru data de 30 august, va analiza propunerile strategice ale formatiunii pentru anul 2010, urmand ca deciziile sa fie adoptate in cadrul Consiliului National al partidului din 16 octombrie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, presedintele PSD, Victor Ponta.

"La CExN-ul din 30 august vom discuta pe marginea propunerilor strategice pentru anul 2010, iar deciziile sa le adoptam la Consiliul din 16 octombrie", a precizat Ponta.

Social-democratii ar mai putea discuta la sedinta CExN despre data la care urmeaza sa fie introdusa motiunea de cenzura, precum si despre posibilitatea de a intra sau nu la guvernare in cazul in care motiunea va fi votata in plenul Parlamentului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ponta, #motiune cenzura, #voturi parlamentari dezertori , #presedinte PSD
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
De pe 17 octombrie, PSD este capabil sa dea tarii o guvernare de o mie de ori, cu modestie spun, mai buna decat guvernarea Boc",