Ponta: Ungureanu vinde tot ce are statul roman, de aia a fost schimbat Boc

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 22:10
5247 citiri
Ponta: Ungureanu vinde tot ce are statul roman, de aia a fost schimbat Boc
Foto: Romania TV

Victor Ponta sustine ca premierul Ungureanu se comporta ca un "guvernator al unei colonii", vanzand toate resursele tarii in cele cateva luni de mandat pe care le are la dispozitie. Emil Boc a fost schimbat pentru ca nu a vrut sa faca asta, crede Ponta.

Acuzatiile vin in replica la cele facute la adresa sa, marti seara, de Mihai Razvan Ungureanu.

Ungureanu il face praf pe Ponta si explica privatizarile

Invitat la Romania TV, Victor Ponta a declarat ca nu s-a uitat la emisiunea de la postul concurent, pentru ca l-a vazut pe premier si cu alte ocazii si si-a dat seama ca "nu spune nimic". In plus, liderul PSD a declarat ca este fan Barcelona si a preferat sa se uite la meci, marti seara.

In schimb, Ponta a recunoscut ca a urmarit o parte din inregistrarea emisiunii, a doua zi, si a constatat ca Mihai Razvan Ungureanu a ajuns mai arogant decat fostul premier Adrian Nastase, caruia i se reprosa deseori acest lucru.

"Ungureanu a ajuns prim-ministru pentru ca am refuzat eu!", a mai punctat Ponta ironic, reamintind de declaratiile presedintelui Basescu in acest sens si spunand ca MRU era si el atunci prezent la Cotroceni, "ca un baiat pe la usa".

Intrebat daca mai exista acele punti despre care vorbeau in urma cu o luna si el si premierul si daca mai vorbesc la telefon, Victor Ponta a replicat: "Eu nu l-am sunat niciodata de cand e prim-ministru, dansul m-a sunat de cateva ori, a si vorbit despre asta, lucru care nu mi s-a parut o chestiune normala - sa povestesti la televizor. Nu m-a mai sunat de atunci".

"Cred ca premierul are niste obligatii care nu au legatura cu viitorul Romaniei"

Victor Ponta crede ca premierul si-a schimbat atitudinea fata de el in ultimele zile pentru ca este suparat din cauza acuzatiilor care i se aduc legat de privatizarea CupruMin sau a Transelectrica.

"Mandatul domniei sale este de guvernator al unei colonii. Are cateva luni de mandat si, intr-o frenezie, termen pe care dansul l-a folosit, vinde tot ce mai are statul roman.

Eu cred ca domnul Boc a fost schimbat tocmai pentru ca nu a vrut. Si nu a vrut sa dea autorizatie pentru Rosia Montana, in rest nu vedeti ca totul e ca inainte? Blejnar si Duta sunt tot in functie!", a sustinut Ponta, referindu-se la speculatiile aparute in presa potrivit carora premierul Ungureanu ar fi intentionat sa ii schimbe pe sefii ANAF si CNAS.

In context, liderul PSD s-a intrebat daca nu cumva si cererea DNA de urmarire penala a ministrului Mediului, Laszlo Borbely, are legatura cu refuzul acestuia de a da avizul de mediu pentru demararea exploatarii aurului la Rosia Montana.

"Domnul Ungureanu in niciun caz nu se gandeste la Romania, daca s-ar gandi nu ar vinde tot cuprul Romaniei. Cred ca are niste obligatii care nu au legatura cu viitorul Romaniei, fata de cei care il sprijina in functie, fata de domnul Basescu si fata de altii!", a mai sugerat liderul PSD, remarcand faptul ca "nicio tara din Europa, cu exceptia Romaniei, nu isi vinde in aceasta perioada resursele".

"Interesul national al Romaniei ar fi sa isi prezerve aceste resurse", a adaugat el, subliniind ca in acest caz se poate vorbi despre "subminarea economiei nationale" si despre "tradare".

Liderul PSD a avertizat ca dupa ce USL ajunge la putere va inmana toate documentele necesare Parchetului General pentru deschiderea unei anchete in cazul acestor privatizari facute de guvernul Ungureanu.

Mai mult, Victor Ponta s-a aratat extrem de increzator ca motiunea de cenzura din 17 aprilie va trece, pentru ca vor exista parlamentari ai Puterii care vor putea astfel sa "isi rascumpere pacatele" sustinerii guvernarii Boc.

In aceste conditii, crede liderul PSD, Guvernul Ungureanu va pica si, in locul lui, USL va cere formarea unui guvern de tehnocrati cu doua obiective: asigurarea de alegeri corecte si construirea unei "strategii nationale" pentru aceste privatizari controversate.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Ponta Ungureanu privatizare CupruMin, #Ponta Ungureanu vinde statul roman, #Ponta Ungureanu schimbat Boc , #presedinte PSD