Ponta, singura nominalizare a PSD la prezidentiale - surse

Luni, 30 Iunie 2014, ora 16:00
2191 citiri
Ponta, singura nominalizare a PSD la prezidentiale - surse

Presedintele PSD, Victor Ponta, va candida la alegerile prezidentiale, Comitetul Executiv urmand sa propuna acest lucru Consiliului National, convocat pentru data de 1 august, iar Congresul, stabilit pentru 6-7 septembrie, va valida candidatura, potrivit discutiilor informale de la CExN.

Surse din PSD, participante la discutiile informale de la Orastie, au precizat ca Victor Ponta va fi singura nominalizare a partidului.

Sursele citate au mentionat ca liderii social-democrati care au luat cuvantul in sedinta de la Orastie s-au pronuntat in sensul ca partidul sa mearga cu o singura nominalizare pentru alegerile prezidentiale. Aceasta decizie echivaleaza, practic, cu faptul ca partidul nu va mai organiza alegeri interne.

Dragnea: Nu avem nicio lista de prezidentiabili. Sigur va candida Ponta

Mai mult, potrivit unor surse, unii lideri s-au exprimat in sensul ca Mircea Geoana sa nu isi depuna candidatura la alegerile preliminare din partid, opinand ca formatiunea trebuie sa aiba o singura nominalizare.

"Discursurile au mers in acest sens (sustinerea unei singure nominalizari - n.red.). Decizia va fi luata la 1 august, la Consiliul National", au mentionat sursele citate.

Dragnea: Colegii vor ca Ponta sa candideze la prezidentiale, nu vor alegeri interne

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica, la Orastie, ca social-democratii cu care a discutat in cadrul sedintei informale a CExN doresc ca Victor Ponta sa candideze la prezidentiale, fara a mai organiza alegeri interne in partid pentru desemnarea candidatului.

Intrebat daca social-democratii vor ca Victor Ponta sa-si anunte candidatura la prezidentiale, Dragnea a raspuns: "Nu e nicio noutate faptul ca colegii doresc lucrul asta".

Solicitat sa precizeze daca se va merge cu un candidat unic in Congres, pentru a fi validat, sau se vor organiza alegeri interne, Dragnea a raspuns: "Cei mai multi doresc lucrul asta. De fapt nu e nicio exceptie. Toti cu care am vorbit au spus acest lucru, ca nu vor sa se mearga cu doi candidati, cu alegeri interne. In schimb vom discuta maine (luni - n.red.) foarte serios, deschis. Vom lua cea mai buna decizie".

El a aratat ca social-democratii trebuie sa se gandeasca serios la varianta cu doi sau trei candidati interni.

"Trebuie sa ne gandim foarte bine la riscurile unei dispute interne, pentru ca una este un scrutin intern, alta e o disputa interna. Trebuie sa fim atenti sa nu se transforme un scrutin intern intr-o disputa interna, dar suntem foarte deschisi. Maine discutam", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a spus ca CExN va stabili, luni, calendarul anunturilor si un calendar de actiuni statutare care trebuie organizate pentru desemnarea si validarea candidatului la prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta candidat PSD prezidentiale, #PSD candidat unic prezidentiale, #candidat prezidentiale PSD, #PSD nominalizare prezidentiale, #candidat prezidentiale PSD 1 august , #presedinte PSD