Revista Presei: Raliurile ii duc pe Sova si pe Ponta la DNA

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 08:30
2123 citiri
Revista Presei: Raliurile ii duc pe Sova si pe Ponta la DNA

Presedintele PSD, deputatul Victor Ponta, si seful Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala a partidului, senatorul Dan Sova, urmeaza a fi cercetati de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in urma unei sesizari facute de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), arata presa de miercuri.

Dupa meciurile televizate cu Sorin Blejnar, seful ANAF, presedintele PSD Victor Ponta ar putea fi nevoit sa faca vizite la DNA, pentru a da explicatii cu privire la relatiile cu Dan Sova, iar acesta, la randul sau, explicatii privind relatiile firmei sale cu CE Turceni.

Sesizarea in sine vizeaza, de fapt, modul in care complexurile energetice Rovinari si Turceni "si-au diminuat veniturile si majorat cheltuielile in mod nejustificat", declara presedintele ANAF, Sorin Blejnar, potrivit "Evenimentul Zilei".

Sova sustine ca avocatii sai au lucrat doar la dosare complexe, insa raportul ANAF arata ca firma de avocatura a reprezentat CE Rovinari in patru cauze privind banale litigii de munca, scrie "Adevarul", aratand ca firma a incasat intr-un proces un onorariu de aproape 275.000 de euro.

"DNA il spala pe maini de Ponta si pe Blejnar", scrie "Puterea", aratand ca seful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca nu exista o sesizare penala a ANAF catre DNA cu referire la Dan Sova sau la Victor Ponta. Sesizarea vizeaza activitatea derulata de complexurile Tuceni si Rovinari intre 2007 si 2009, unde ar exista un prejudiciu de 16-17 milioane euro.

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca nu a primit nicio informare cu privire la acest caz, dar ca, daca va fi chemat la institutiile statului, se va prezenta, scrie "Romania libera".

Evenimentul Zilei: Raliurile ii duc pe Ponta si pe Sova la DNA

Sesizarea in sine vizeaza modul in care complexurile energetice Rovinari si Turceni "si-au diminuat veniturile si majorat cheltuielile in mod nejustificat", declara presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Iar printre modalitatile invocate de Agentie se numara si incheierea mai multor contracte de asistenta juridica intre cele doua complexuri de stat si societatea de avocatura "Sova&Asociatii", in care Victor Ponta a avut calitatea de "senior partner". Suma in discutie: 4,4 milioane de lei.

Conform lui Blejnar, contractele de asistenta juridica incheiate la Turceni, in opinia specialistilor ANAF, "nu intrunesc conditiile de legalitate".

Surse din cadrul ANAF precizeaza ca Victor Ponta si Dan Sova au refuzat sa predea documentele contabile la care face referire Blejnar. Una dintre suspiciuni este aceea ca a fost incheiat un contract de sponsorizare a lui Victor Ponta, ca pilot de raliu, de catre cabinetul de avocatura al lui Dan Sova, in valoare de 50.000 de euro, suma ce nu se regaseste insa in declaratia de avere a presedintelui PSD, scrie Evenimentul Zilei.

Adevarul: Sova s-a umplut de bani ca sa apere statul de stat

La CE Turceni, avocatii lui Sova au incasat 1,1 milioane de lei (275.000 de euro) drept onorariu de succes pentru castigarea unui proces legat de o datorie de 48 de milioane de lei ( 12 milioane de euro) pe care societatea de stat o avea de recuperat de la Electrica SA.

Suma platita avocatilor a reprezentat onorariul de succes de 2%, calculata la totalul creantei esalonate pe o perioada de cinci ani, si nu la suma recuperata in instanta, asa cum prevede articolul 1 din Actul aditional incheiat la contractul cu CE Turceni, sustine ANAF.

Sova a mai sustinut ca avocatii sai au lucrat doar la dosare complexe, insa raportul ANAF arata ca firma de avocatura a reprezentat CE Rovinari in patru cauze privind banale litigii de munca, arata Adevarul.

Puterea: DNA il spala pe maini de Ponta si pe Blejnar

Seful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca nu exista o sesizare penala a ANAF catre DNA cu referire la Dan Sova sau la Victor Ponta, ci este o sesizare generala care vizeaza activitatea derulata de complexurile Tuceni si Rovinari intre 2007 si 2009, unde ar exista un prejudiciu de 16-17 milioane euro.

Presedintele ANAF a explicat ca a fost finalizat recent un control financiar la cele doua companii de stat si s-a constatat ca in perioada 2007-2009 conducerile societatilor au cauzat prejudicii de 16-17 milioane euro.

"Aceasta sesizare nu-l vizeaza deloc pe domnul Ponta, pentru ca nu are nici o legatura cu acest subiect, el nu a avut contracte cu Rovinari si cu Turceni", a subliniat Blejnar. El a adaugat ca ANAF nu face vendete politice impotriva presedintelui PSD, arata Puterea.

Ponta - Daca voi fi chemat la institutiile statului, voi merge sa-mi prezint punctul de vedere

Presedintele PSD, Victor Ponta, nu doreste sa comenteze informatiile privind prezumtiva sesizare impotriva sa si a lui Dan Sova la DNA, precizand insa ca nu o primit nicio informare cu privire la acest caz, dar ca, daca va fi chemat la institutiile statului, se va prezenta, informeaza Mediafax.

"Inteleg ca este vorba de o informatie pe surse, care nu a fost confirmata oficial, pe care nu doresc sa o comentez. Am auzit chiar ca domnul Blejnar ar fi infirmat, ulterior, ca ar fi vorba despre persoana mea. Personal, nu am primit nici o informare cu privire la acest caz. Daca, in perioada urmatoare, voi fi chemat la institutiile statului, cu siguranta ma voi prezenta pentru a-mi spune punctul de vedere. In rest, chiar nu este nimic de comentat", a declarat Victor Ponta, conform unui comunicat al PSD, citat de Romania Libera.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta, #Ponta DNA, #Sova Ponta DNA , #presedinte PSD