Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sfaturile lui Tony Blair pentru Victor Ponta

Luni, 26 Martie 2012, ora 16:39
3806 citiri
Sfaturile lui Tony Blair pentru Victor Ponta
Foto: Antena 3

Presedintele PSD, Victor Ponta, a dezvaluit sfaturile pe care i le-a dat fostul prim-ministru britanic, Tony Blair, cu ocazia intalnirii de luni, de la sediul partidului.

"Am vorbit putin nu despre situatia interna, ci despre ce se intampla la nivel european si am primit si niste sfaturi. Am discutat si m-a incurajat in ideea de pastra si in acest an, si la putere, un discurs pragmatic.

Mi-a reamintit ca in zona economica, de creare de locuri de munca, nu este loc de populisme si de promisiuni pe care sa nu poti sa le tii. Mi-a confirmat ca incercarea mea din ultimul timp de a arata un program foarte coerent si foarte pragmatic pe zona economica este o alegere buna", a declarat liderul social democrat, referitor la intalnirea cu Tony Blair.

Nominalizarea "in gluma" pentru postul de premier, intraductibila

Victor Ponta a mentionat ca i-a povestit fostului premier britanic si despre episodul cu nominalizarea sa in functia de prim-ministru, dar ca nu crede ca acesta a inteles despre ce este vorba.

"I-am povestit si episodul cu nominalizarea la functia de prim-minsitru, nu cred ca a inteles, pentru ca cred ca pentru un strain faptul ca un presedinte iti propune in gluma postul de prim-ministru este ceva intraductibil, oricat de bine ai sti limba engleza. A zambit. Dar nu sunt convins ca cineva care nu traieste in Romania intelege cum poti glumi cu functia de prim-ministru", a afirmat presedintele PSD.

Acesta a mai spus ca, pentru orice lider social democrat, o intalnire cu Tony Blair este o ocazie extraordinara si ca nu i-a dat sfaturi fostului prim-ministru la Marii Britanii.

"Nu i-am dat sfaturi, nu pot sa il sfatuiesc pe Tony Blair. Nu cred ca va intra in detalii de politica nationala. M-a intrebat ce vom face cu tratatul de guvernanta fiscala. Mi-a zis ca este un lucru bun ca il sustinem. M-a intrebat care este politica noastra, a Opozitiei, in ceea ce priveste deciziile Guvernului actual si ale presedintelui actual pe zona internasionala", a mentionat liderul social democrat.

Totodata, Ponta a tinut sa explice ca scopul intalnirii membrilor PSD cu Blair a fost acela ca el si colegii sai sa cunoasca mai bine "mari lideri din familia noastra poltica", dar si sa invete ca "sunt foarte multe lucruri bune pe care putem sa le aplicam in tara".

Nu in ultimul rand, presedintele PSD a amintit ca l-a mai intalnit o singura data pe Tony Blair, in 2002, atunci cand a intrat in PSD si in politica.

"M-a impresionat, am avut trei lideri europeni pe care i-am avut ca model, Schroder, Zapatero si Blair. Faptul ca i-am intalnit pe toti trei in particular si sunt in particular la fel de interesanti si carisamatici precum apar la televizor pentru mine este o mare satisfactie", a conchis Victor Ponta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victor Ponta intalnire Tony Blair, #Tony Blair vizita Romania, #Tony Blair sfaturi Victor Ponta , #presedinte PSD