Valeriu Zgonea: Ion Vasile nu are dreptul sa candideze la sefia PSD Buzau

Vineri, 07 Mai 2010, ora 18:14
1436 citiri
Valeriu Zgonea: Ion Vasile nu are dreptul sa candideze la sefia PSD Buzau

Vicepresedintele PSD, Valeriu Zgonea, desemnat sa se ocupe de PSD Buzau dupa revocarea din functie a senatorului Ion Vasile, sustine ca acesta nu mai are dreptul sa candideze pentru postul de presedinte al organizatiei, deoarece nu mai este membru al partidului.

"Domnia sa a anuntat ca-si da demisia din partid, articolul 8 spune clar ca se ia act de demisie, nu se contesta. Domnia sa si-a dat demisia in plenul Senatului din grupul parlamentar al PSD.

Senatorul independent Ion Vasile nu este membru al PSD. Poate fi primit, conform statului, cand doreste, pe procedura stabilita de legea partidelor politice si cum prevede statutul PSD, asa cum alti colegi s-au intors", a afirmat Zgonea, vineri, la Buzau, citat de Mediafax.

Practic, Zgonea sustine ca, potrivit statutului, Vasile nu ar putea candida sase luni la nicio functie de conducere.

La randul sau, Valeriu Dragnea a criticat comportamentul senatorului Ion Vasile si faptul ca acesta a depus plangere penala la Parchet impotriva unui coleg de partid, primarul Constantin Boscodeala. Din punctul sau de vedere, astfel de atitudini, in care social-democratii fac plangeri la Parchet impotriva altor social-democrati, nu sunt normale si trebuie taxate.

"E culmea ca din interiorul partidului sa accentuam certurile si neintelegerile. Totul trebuia rezolvat in interiorul partidului. In conditiile in care o disputa politica degenereaza in a incerca sa trimiti pe unul din acelasi partid la Parchet lucrurile scapa de sub control.

Daca era vorba de o plangere penala facuta impotriva multor lucruri care se intampla pe langa structurile puterii era in regula. Sa nu va ganditi numai la picatura. Nu uitati si paharul. N-am fost niciodata de acord, e inadmisibil ca un membru din Comisia de Integritate sa trimita hartii direct la institutii ale statului. Acestea se trimit semnate doar de presedintele partidului", a spus PSD-istul.

Presedintele PSD, Victor Ponta, prezent si el la Buzau, a declarat ca o decizie similara celei impotriva senatorului Ion Vasile va fi luata indiferent despre ce organizatie e vorba, daca lucrurile stau similar.

"O astfel de decizie voi lua in orice organizatie in care se va vorbi de hartii, comisii, certuri intre colegi. In loc sa vorbim de ce are PSD de facut, vorbim de cine din PSD e suparat pe altcineva din PSD. Cred ca am facut foarte bine, iar decizia e irevocabila. Daca am fost alesi sa conducem partidul, vom incerca sa il conducem cat mai bine posibil", a afimat Ponta.

Ponta a tinut sa precizeze, cu aceasta ocazie, ca toate organizatiile din tara vor fi supuse unei reorganizari, in decursul anului curent.

"La toate organizatiile din tara se porneste la restructure, la reorganizare, pentru ca asta am promis cand am candidat. 2010 e anul reorganizarii PSD, 2011 anul in care pregatim oferta electorala, iar 2012 anul bataliei electorale. In 2010, vor mai fi tulburari in organizatii, e normal, suntem in opozitie", a mai spus Ponta.

Senatorul Ion Vasile a fost revocat, luni, din functia de lider al PSD Buzau, in Biroul Permanent National, imediat dupa aceasta decizie el anuntand ca pleaca din partid.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Vasile PSD, #Valeriu Zgonea PSD, #PSD Buzau , #presedinte PSD