Victor Ponta: Basescu fuge de popor ca dracul de tamaie (Video)

Duminica, 19 Iunie 2011, ora 16:56
3058 citiri
Victor Ponta: Basescu fuge de popor ca dracul de tamaie (Video)
Foto: Arhiva

Liderul PSD, Victor Ponta, a comentat, duminica, proiectul de reorganizare teritoriala propus de PDL, subliniind ca in cazul i care presedintele Traian Basescu va desfiinta actualele judete, USL le va face la loc cand va reveni la Putere.

"Noi, peste tot, in toate judetele, speram ca in 17 iulie sa avem referendum si sa decida oamenii daca vor sa desfiinteze Bistrita-Nasaud sau alte judete. Din punctul meu de vedere, asta ne mai lipsea, ca in rest le-am rezolvat pe toate. Locuri de munca nu, criza, toate cele. Stiti cum se spune, chelului ce-i mai lipsea?

Acum sa mai desfiinteze si judetele. Sunt o multime de probleme pe care oamenii le au si sper ca pe 17 iulie sa vina si sa voteze la referendum, sa fie clar pentru toata lumea ca judetele trebuie sa ramana", a afirmat Victor Ponta, aflat intr-o vizita la Baile Figa, potrivit Realitatea Tv.

Pesedistul a adaugat ca Legea referendumului prevede ca nu se poate modifica nicio unitate administrativ-teritoriala fara consultarea populatiei, apreciind ca PDL-ul nu respecta legea.

"E ciudat ca tocmai cei care sunt la putere nu respecta legea. Noi, ceilalti, vrem sa o respectam. E prevazut in Legea referendumului ca nu se poate modifica nicio unitate administrativ-teritoriala, nici macar comune, cu atat mai mult judete, daca nu se face referendum. Noi il facem si sunt convins ca semnalul pe care o sa-l dea oamenii o sa fie foarte clar. Nu o sa cedem decat daca cedeaza si ei la desfiintarea judetelor", a completat liderul PSD.

De asemenea, Victor Ponta sustine ca nici liderii PDL din teritoriu nu isi doresc reorganizarea, insa o accepta de frica presedintelui Traian Basescu.

"Puterea are ocazia sa se faca de ras cu totul. Ma gandeam la presedintele CJ din Bistrita-Nasaud (Liviu Rusu, PDL - n.r.). Dansul o vrea sa i se desfiinteze judetul al carui presedinte e? De ce-a mai candidat daca vrea sa i se desfiinteze judetul. De fapt, ei nu vor sa desfiinteze judetele, dar le e frica de Basescu sa nu le faca dosare, sa nu ii aresteze, sa nu le faca cine stie ce. E o ocazie sa se faca de ras. As vrea sa-l vad pe Liviu Rusu ca vrea sa i se desfiinteze judetul la care e el presedinte si satul, comuna, celelalte", a opinat seful PSD.

Ponta a subliniat ca, in ipoteza in care Guvernul va schimba actuala organiza, USL o va schimba la loc atunci cand va reveni la Putere.

"Acum cativa ani, domnul Basescu zicea de fiecare data ca se intoarce la popor, acum vad ca fuge de popor ca dracul de tamaie. De cate ori aude de mers la popor, nu mai vrea. E o lectie pentru noi toti sa avem grija pe cine alegem data viitoare", a conchis Victor Ponta.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ponta acuzatii Basescu popor, #reorganizare teritoriala Romania, #judete pdl reorganizare, #ponta regionalizare romania , #presedinte PSD