Victor Ponta, despre consumul de etnobotanice si plecarea lui Vanghelie in SUA

Duminica, 22 Mai 2011, ora 11:56
3159 citiri
Victor Ponta, despre consumul de etnobotanice si plecarea lui Vanghelie in SUA
Foto: Arhiva

Presedintele PSD Victor Ponta este ingrijorat de amploarea consumului de etnobotanice in tara noastra, drept urmare USL va depune o motiune simpla prin care atrage atentia ca Guvernul nu a reusit sa faca o lege care sa stopeze fenomenul.

Liderul social democrat a criticat de asemenea, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, si lipsa de activitate a ministrului de Externe, Teodor Baconschi.

Victor Ponta a anuntat ca suntem pe locul 4 din UE la consumul de etnobotanice, insa statul nu a luat masuri concrete ca sa il stopeze.

"In februarie au anuntat un cadru legislativ destul de dur, iar acum suntem la sfarsitul lui mai si nu s-a intamplat nimic. Tocmai Guvernul campion la Ordonante de Urgenta si asumari nu a avut timp sa dea o OG si pe aceasta tema. Daca dadea noi am fi sustinut-o si votat-o. Motiunea simpla pe care o vom depune are doua directii: nu exista interes din partea statutlui pentru stopare si nu se discuta cauzele care au dus la asta", a declarat liderul social democrat.

Victor Ponta sustine ca efectele sociale ale ultimilor ani se vad acum si in consumul de etnobotanice, care, la randul sau, a provocat cresterea numarului de infractiuni.

"In ultimul an 4.000 de minori au fost trimisi in judecata pentru infractiuni. Efectele sociale ale ultimilor ani, adica plecare parintilor in strainatate si altele, au produs o generatia tanara mult mai predispusa la fapte de genul: consuma produse etnobotanice si dupa aia producerea de infractionalitate. Dar nimeni din Guvern nu spune nimic despre asta. Poate Traian Igas, ministrul de Interne, cand isi va termina studiile va face ce trebuie sa faca si la minister. Este ingrijorator ca aparem in toate rapoartele internationale ca o societate care isi pierde din ce in ce mai mult valorile", a mai precizat vicepresedintele USL.

Victor Ponta a criticat de asemenea si modul in care se preocupa ministrul de Externe, Teodor Baconschi, de imaginea Romaniei in exterior, luand in considerare ca in 2010 peste 10.000 de persoane cu cetatenie romana au fost acuzate de fapte ilegale.

"As vrea sa spun ca in aceste probleme MAE si Guvernul Romaniei sa fie mai interesat, insa nu i-ati auzit pe Baconschi sau Igas preocupati de aceste probleme. Este rusinos ca un ministru, care a batut recorduri mondiale la vot viteza la ambasada de la Paris, in 2009, sa nu fie interesat de aceste probleme. In schimb el incearca sa isi promoveze propria cariera politica, prin fraudarea votului", a declarat presedintele PSD.

Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca a facut o vizita in China, pentru a intari relatiile dintre cele doua tari.

"Stiu ca activitatile mele internationale nu pot fi niciodata atat de interesante ca ale lui Vanghelie, dar am fost la forumul din China. Nu cred ca se stie ca Romania de 8 luni nu are ambasador in China, nici in Japonia sau Coreea de Sud, niste tari importante. Romania spre deosebire de multe tari europene inregistreaza un recul al activitatilor economice cu China, a doua putere economica. Basescu anunta ca nu isi doreste niciun fel de relatie cu aceste puteri mondiale", a conchis Ponta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta consum etnobotanice, #atac Igas Baconschi , #presedinte PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
ponta decide in numele romanilor ? speram sa vina ziua cand o sa decidem noi ce o sa se intample cu ponta !
Poza basil
basil
rank 5
Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca a facut o vizita in China, pentru a intari relatiile dintre cele doua tari.