Victor Ponta la Washington: N-am venit aici sa fac niste poze

Autor: Ana Ilie
Joi, 16 Februarie 2012, ora 22:58
7214 citiri
Victor Ponta la Washington: N-am venit aici sa fac niste poze

Presedintele PSD, Victor Ponta, se afla zilele acestea la Washington, unde poarta discutii cu unii responsabili americani, pe teme de interes comun pentru SUA si Romania.

Liderul USL a precizat ca nu se afla la Washington pentru a-i "para" pe cei din Bucuresti si nici pentru "a face poze", ci pentru a elucida unele probleme care se intampla in Romania.

"Ma aflu la Washington cu doi dintre colegii mei, care in vizitele externe ma sprijina sa transmitem un mesaj clar", a povestit Ponta, la Antena3. Ponta nu a dorit insa sa spuna nici cu cine s-a intalnit, nici ce anume s-a discutat, in afara catorva subiecte generale.

Ponta a justificat aceasta atitudine prin necesitatea de a-si informa mai intai colegii de la Bucuresti: "Noi impreuna cu ambasada SUA la Bucuresti, Crin Antonescu si alti colegi USL, am stabilit o lista de persoane, cei care se ocupa de Romania, din zona militara si economica, m-am intalnit cu acesti oameni si dupa ce ma intorc si imi informez colegii va spun".

Principalul mesaj pe care trebuia sa il transmita Ponta a fost ca "Romania are ca prioritati UE si SUA, avem destule probleme, dar ne respectam angajamentele si avem un drum pentru viitor alaturi de partenerii din UE si SUA".

In discutiile cu oficialii americani, responsabilul pesedist s-a declarat uimit ca "oamenii de aici stiau ce s-a intamplat in ultima vreme in Romania, si de zapezi, dar si de protestele de strada... Am venit sa dau niste lamuriri pentru ca oamenii de aici vad in presa sau vad rapoartele lor, dar erau puncte de elucidat, cei care manifesteaza in Romania nu au doar o problema economica, ci au o mare nemultumire fata de regimul democratic din Romania".

In ceea ce priveste raspunsul primit la mesajele transmise, Ponta s-a multumit sa spuna ca americanii au precizat ca pentru ei conteaza vointa poporului.

"Raspunsul peste tot este ca pentru SUA conteaza vointa democratic exprimata a oamenilor si vad in Romania si dupa alegeri un partener serios. Ceea ce conteaza e decizia democratica a romanilor, ceea ce ei decid, ... si conducatorii pe care ei ii aleg sunt partenerii de discutie. Pentru America, importanta e continuarea proiectelor militare precum scutul antiracheta".

Ponta a mai spus ca "s-a mai ridicat problema legata de lupta anticoruptie si crearea unui mediu pentru investitorii americani", si a avut si o discutie la FMI, "pentru ca situatia in Europa si Romania nu arata deloc bine".

"Eu trebuia sa transmit aici ca Romania poate sa revina in standardele democratice si va ramane un partener alaturi de UE si NATO. N-am venit sa-i parasc pe cei de la Bucuresti... N-am vrut sa vin la Washington sa fac niste poze sa le trimit acasa", a continuat Ponta.

In fine, raspunzand speculatiilor privind diviziuni in USL pentru ca a plecat singur in America, Ponta a tinut sa dea asigurari ca alianta este mai solida ca oricand:

"Nu suntem doar o pozitie care critica ce se intampla, ci se pregateste la modul cel mai serios sa guverneze in Romania si sa se confrunte cu probleme extrem de complicate. Am discutat cu Crin Antonescu la inceputul lunii ianuarie, ne-am stabilit o agenda comuna si am spus ca, in afara de exceptia Bruxelles, ce vizite externe vom mai face le facem intotdeauana lasand unul dintre cei doi copresedinti la Bucuresti. Ne completam si aceasta munca in echipa e in avantajul USL".

"Suntem toti trei tineri biologic si in politica, supusi dezinformarilor, presiunilor, nu exista pentru puterea actuala alta speranta pentru a se salva decat distrugerea aliantei. Asta ne va tine impreuna", a incheiat Ponta.

Ponta, „enervat” că nu are cu cine să voteze în București. „Alianța Atotputernică PSD - PNL nu a reușit să propună, nu le-a dat Iohannis în plic numele”
Ponta, „enervat” că nu are cu cine să voteze în București. „Alianța Atotputernică PSD - PNL nu a reușit să propună, nu le-a dat Iohannis în plic numele”
Fostul premier Victor Ponta, actual consilier al premierului Marcel Ciolacu, a transmis sâmbătă, 16 martie, într-o postare pe Facebook, că îl va vota pe Cristian Popescu Piedone dacă va...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Victor Ponta, #Victor Ponta America, #Victor Ponta SUA, #Ponta Antonescu , #presedinte PSD