Victor Ponta va depune o plangere penala impotriva premierului Ungureanu

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 16:10
4542 citiri
Victor Ponta va depune o plangere penala impotriva premierului Ungureanu
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ca va depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva premierului Mihai Razvan Ungureanu si a ministrilor din Guvern pentru infractiunea de abuz in serviciu.

Liderul social democrat este nemultumit de faptul ca localitati ale judetului Gorj, care nu au primari PDL, nu au primit banii de la Guvern. Totodata, Ponta spune ca-i va da o lectie de drept penal lui Mihai Razvan Ungureanu, trimitandu-l totodata la Dex sa vada definitiile termenului "ipocrizie".

"In zilele urmatoare, in calitatea mea de deputat de Gorj, voi depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva premierului si a ministrilor care au contrasemnat o hotarare de guvern vadit ilegala. Acestia au comis infractiunea de abuz in serviciu si au prejudiciat grav interesele legitime ale locuitorilor celor 51 de localitati din judet care nu au primari PDL, scrie Victor Ponta, pe blogul sau.

Presedintele PSD afirma ca este convins ca prim-ministrul "va fugi la Dex, sa vada definitia termenului 'ipocrizie', daca nu are timp sa mai mearga la scoala sa invete si altele: 'demagogie', 'minciuna' etc".

"Premierul Ungureanu, dupa ce si-a epuizat dramoleta cu trantitul usii la Coalitie, a capitulat rusinos dupa o spatamana, incercand insa in stil securist sa bage si soparla ca banii sunt dati indiferent de culoarea politica si doar pe criterii foarte transparente. Acum, criteriul e chiar foarte foarte transparent - MITA si SPRIJIN pentru CLIENTELA POLITICA a PDL (partidul domnilor Basescu si Ungureanu)", a mentionat Victor Ponta, referindu-se la banii primiti de primariile gorjene care sunt conduse de edili democrat liberali.

Acesta a precizat, pe blog, ca a asteptat sa vada modul in care Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a inteles sa repartizeze catre autoritatile locale bani din Fondul de Rezerva.

Ponta, despre cum s-au impartit banii de la Guvern in judetul Gorj

"Potrivit legii nr. 500/2002 (art. 30 alin. 2), fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului 'se repartizeaza prin hotarari ale Guvernului, pentru finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in timpul exercitiului bugetar'.

Azi am intrat in posesia listei localitatilor din judetul Gorj, care au primit bani de la MRU. Datele sunt confirmate de presa locala PDL si de surse guvernamentale. M-a interesat in primul rand Gorjul, deoarece este judetul ai carui locuitori m-au votat si in 2004, si in 2008, cu o majoritate absoluta, sa ii reprezint in Parlamentul Romaniei.

Iar votul acestor oameni inseamna enorm pentru mine, deoarece imi ofera legitimitatea si responsabilitatea fara de care nu ar trebui sa ocupi o functie publica importanta (de exemplu, MRU a fost ales pana in acest moment doar in CC al UTC, neputand vorbi nici macar de un singur roman care l-ar fi votat vreodata pe domnia sa ca sa fie ministru, prim-ministru, sau sef de serviciu secret).

Gorjul are 70 de localitati, acestea fiind conduse de 51 primari USL (PSD+PNL+PC, inclusiv cele 2 municipii), restul de 16 apartinand PDL si 3 PNG (un partid cu rezultate bune in 2008 pe plan judetean, dar ai carui alesi locali au trecut inevitabil in sfera de influenta a Puterii, fiind lipsiti de alt gen de sprijin).

Naivii si talibanii basescieni, transformati peste noapte in adulatori ai domnului MRU (noul favorit al lui Zeus, cel care a indepartat-o chiar si pe inamovibila Elena de langa fotoliul prezidential) au ocazia sa numere.

Si daca cumva sufera de "sindromul Roberta", ii ajut eu - din 51 localitati conduse de USL, au primit bani de la Guvern - ati ghicit - ZERO! De la PDL si aliati, din 19 au primit bani 19!", mai scrie presedintele PSD pe blog.

F. N.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Victor Ponta plangere penala Ungureanu, #Mihai Razvan Ungureanu atacuri Ponta, #Ponta trimis scoala Ungureanu, #Ungureanu administrare fonduri , #presedinte PSD