Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial: Votati-l pe procurorul Ponta, va lasa sa copiati!

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 12:50
5294 citiri
Editorial: Votati-l pe procurorul Ponta, va lasa sa copiati!

Acesta este un titlu care contine o manipulare ce are delicatetea unui topor, dar sunt convins ca Victor Ponta intelege categoria. Nici nu-l deranjeaza, desigur, pentru ca se inscrie in logica pe care o presteaza cu dezinvoltura de cate ori considera ca un imbecil se uita la televizor.

Daca sunt mai multi, dulapul inteligent in care s-a infasurat presedintele PSD emite si mai vartos, iar noima scade pe masura cresterii audientei. Cum la anul sunt alegeri, bazinul electoral va creste cu numarul adolescentilor care vor sustine bacalaureatul. Cine n-a apucat sa implineasca 18 ani pana in iunie scapa localele, dar isi va lua revansa la generale, aducandu-si aminte cu recunostinta de faptul ca Victor Ponta l-a facut pe ministrul Educatiei, politistul examenului, "martian", si i-a cerut demisia.

Desigur ca as dori sa aflu cum s-ar fi putut inlatura furtul la bacalureat mai eficient decat cu "smile", asa cum ar fi dorit seful socialist: "Daca operezi un bolnav cu barda, moare. Daca-l operezi cu bisturiu, se insanatoseste". Unde sa se fi instalat delicatetea sistemului pentru loazele care nu au avut alta dorinta decat sa reuseasca o combinatie, sa fure, nu ma taie mintea.

Nu inseamna ca-l taie pe Victor Ponta, care apreciaza ca rezultatele examenului de bacalaureat sunt "o terapie de soc stupida, nedreapta si gresita". Dar inseamna altceva: ca domnul presedinte a fost un procuror teribil de ingaduitor. "Ce-ai facut, nenorocitule?" "Am furat un ou". "Maine o sa furi un bou, nenorocitule, mergi acasa si mediteaza la ce ai facut, azi te iert, ca sa nu-ti distrug viitorul!".

Desigur ca nu se face ca, in cea mai cumplit de grea inclestare electorala a vietii sale, sa propuna societatii sa accepte aplicarea aceleiasi terapii de soc in toate domeniile, de pilda pe sosele, cum au avut curajul sa o faca ungurii, uitandu-se la nemti. Ar inseamna ca esti nebun si ca nu vrei sa cureti Romania de unsurosii lui Traian Basescu ca sa institui tu, impreuna cu celalalt calugar, patria bunului-simt.

Sau o fi vorba despre ameteala care i-a apucat pe distinsii colegi ai domniei sale observand ca pepiniera de neterminati impinsi spre invatamantul privat (nu generalizez, dar sa nu fim ipocriti, fenomenul exista!) se imputineaza simtitor, prin urmare cu cat mai putini clienti, cu atat mai putini bani?

M-as arunca spre ambele. Dascalimea universitara a PSD trebuie sa inlocuiasca absenta guvernarii, incasarile de pe coridoarele Puterii, cu ceva, iar dobitoacele care doreau sa-si faca un titlu de glorie impartasindu-le prietenilor cum au reusit sa copieze sunt numeroase.

Acuma, ca am identificat o tinta de bazin electoral, as spune ceva si despre o afirmatie a lui Alexandru Athanasiu, judecator pe vremea comunistilor, devenit cunoscut deoarece a vandut un partid istoric unui partid isteric si a dormit cu voinicie pe vremea cand s-a aflat pe scaunul lui Spiru Haret.

"Am preluat modele din afara fara sa tinem cont de specificul romanesc", a criticat omul parohia lui Funeriu. Ii dau dreptate. Cum sa bagi tu la intuneric niste oameni care s-au uitat pe stema si au vazut acolo smenul, hotia si bisnita politica?

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Victor Ponta Bac 2011, #bac 2011 rezultate, #Ponta demisie Funeriu, #alegeri 2012 Ponta , #presedinte PSD