Dupa racolarea de pesedisti, Ponta vrea sa-si faca grup parlamentar. Nicolicea: Discutam la toamna!

Luni, 04 Februarie 2019, ora 17:15
5987 citiri
Dupa racolarea de pesedisti, Ponta vrea sa-si faca grup parlamentar. Nicolicea: Discutam la toamna!
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul neafiliat Daniel Constantin a anuntat, luni, in plenul Camerei, constituirea grupului parlamentar "Pro Europa", in replica deputatul social-democrat Eugen Nicolicea precizand ca exista interdictii in Regulament si ca discutiile ar putea avea loc la toamna.

"In baza articolului 13 alineatele 1 si 7, coroborat cu articolul 15, alineatul 1 din Regulamentul Camerei Deputatilor, la inceputul sesiunii parlamentare s-a constituit grupul parlamentar Pro Europa, format din 20 de deputati, din care 16, asa cum spune Regulamentul, au candidat pe lista aceluiasi partid, respectiv PSD", a afirmat Daniel Constantin.

El a spus ca a fost ales lider al grupului, iar vicelideri - Gabriela Podasca, Catalin Nechifor, Mircea Dobre, Octavian Petris si Georgian Pop, secretari - Oana Vladuca si Ion Spanu. Daniel Constantin a precizat ca lista nominala a grupului a fost depusa la inceperea sesiunii la Secretariatul General si la cabinetului presedintelui Camerei Deputatilor.

"Va solicit sa suspendati sedinta si sa dispuneti liderilor de grup sa mearga sa negocieze locurile in Biroul Permanent in functie de configuratia politica actuala a Camerei Deputatilor", a spus Daniel Constantin.

In replica, social-democratul Eugen Nicolicea a precizat ca discutiile ar putea avea loc la toamna.

"La vremea cand au fost infiintate alte grupuri nu exista nicio interdictie in Regulament, acum exista. Chiar daca ati putea sa va infiintati grupul astazi, in Regulament se prevede ca functiile se negociaza si se schimba incepand cu sesiunea urmatoare, adica nu intrerupem ce avem noi astazi crezand ca mai capatati o functie. Discutam la toamna daca veti fi grup", a afirmat Nicolicea.

In ultimele zile, multi ex-pesedisti au intrat in partidul condus de Victor Ponta.

Deputatul de Timis Adrian Pau a anuntat, sambata, ca demisioneaza din PSD si adera la Pro Romania, deoarece nu se mai "regaseste" in partidul condus de Liviu Dragnea.

De asemenea, fostul premier Mihai Tudose a anuntat, martea trecuta pe Facebook, ca se inscrie in partidul lui Victor Ponta. Si deputatul Georgian Pop a spus, joia trecuta, ca demisioneaza din PSD si se inscrie in Pro Romania. Pop era secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Au mai aderat la Pro Romania deputatul Oana Silvia Vladuca si deputatul Corina Bogaciu, care a demisionat din PSD in luna noiembrie a anului trecut. Nu in ultimul rand, s-a mai inscris in formatiune si senatorul Adrian Tutuianu, exclus in 2018 din PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Ponta grup parlamentar Pro Romania , #Pro Romania