Ponta: Daca reuseste PSD sa scape de Dragnea, Dancila, Valcov si toata gasca, e natural sa colaboram

Vineri, 22 Martie 2019, ora 17:22
3557 citiri
Ponta: Daca reuseste PSD sa scape de Dragnea, Dancila, Valcov si toata gasca, e natural sa colaboram
Foto: Facebook / Victor Ponta

Presedintele PRO Romania, fostul premier Victor Ponta, afirma ca singura colaborare posibila a partidului pe care-l reprezinta ar fi cu PSD, dar numai daca social-democratii ar "scapa" de Dragnea, Dancila, Valcov, Codrin Stefanescu si "toata gasca". In rest, formatiunea sa nu e interesata de aliante politice sau electorale.

Prezent intr-o conferinta de presa organizata de PRO Romania Arad, Ponta a fost intrebat despre cum s-ar raporta partidul la o eventuala alianta a partidelor din Opozitie, el afirmand ca singura colaborare "naturala" pe care o vede ar fi cu PSD, dar fara echipa actuala de conducere.

"Daca reuseste PSD sa scape de Dragnea, Dancila, Darius Valcov, Codrin Stefanescu si toata gasca, sincer, da, eu cred ca natural cu PSD putem sa colaboram, dar nu mai am sperante. Daca credeam ca se poate schimba ceva din interior, ramaneam in PSD. N-am nicio speranta", a spus Ponta.

El a adaugat ca nu se va mai intoarce niciodata in PSD, iar PRO Romania e proiectul sau "de maturitate".

Ponta a spus ca PRO Romania nu va face aliante politice sau electorale, dar ar putea sustine anumite cauze politice alaturi de formatiuni din Opozitie.

"PRO Romania, ca miscare politica de centru-stanga pro-europeana, mai moderna, cu oameni mai profesionisti, va obliga PSD sa se schimbe, sa renunte la teleormanizare sau sa dispara. USR va obliga PNL sa iasa din amortire, sa se schimbe sau sa dispara. In acest moment, PSD si PNL arata ca niste dinozauri politici, doua partide care nu sunt in stare sa se schimbe, sa vina cu ceva nou", a adaugat Ponta.

Fostul premier a mai spus ca "adevarata miza a alegerilor din 26 mai, si o singura miza" va fi "cat de mult reuseste sa ia PRO Romania in raport de PSD".

"Pentru ca ceilalti, PNL, USR, sigur vor lua voturile lor, mandatele lor, dar nu pot sa schimbe nimic deocamdata, pot sa schimbe in decembrie 2020, daca vor castiga alegerile. Noi putem sa schimbam pe 27 mai, daca avem un rezultat bun vom mai convinge si alti deputati sa vina alaturi de noi sa-l schimbam pe domnul Dragnea de la Camera, vom convinge si alti parlamentari sa vina alaturi de noi sa schimbam Guvernul Dancila, sa avem un guvern mai bun. N-o sa vedeti un deputat PSD sau ALDE trecand la PNL sau USR, noi putem sa ii convingem", a spus liderul PRO Romania.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ponta alegeri europarlamentare Pro Romania, #Ponta alianta PSD , #Pro Romania