Ponta: Pro Romania NU va participa la jocurile de santaj intre PNL si USR arbitrate de Basescu Petrov UPDATE Replica USR

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 16:32
9383 citiri
Ponta: Pro Romania NU va participa la jocurile de santaj intre PNL si USR arbitrate de Basescu Petrov UPDATE Replica USR
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta sustine ca Pro Romania ar fi de acord, in anumite conditii, cu cele trei legi pe care incearca sa le impuna USR, dar s-a abtinut la votul de azi din Parlament pentru a-i da acestui partid "o mica lectie": "Luptati-va cat vreti cu PNL, dar nu va bazati pe noi pentru asta!".

Explicatiile au venit intr-o postare pe Facebook, in care Victor Ponta a precizat de ce partidul sau, impreuna cu UDMR si cu grupul minoritatilor, s-a alaturat astazi PSD si nu a votat punerea pe ordinea de zi a plenului a celor trei proiecte cheie sustinute de USR.

"Sa explicam / nu exista nicio Alianta PSD - PRO - UDMR - Minoritati (toti cei care s-au abtinut azi la vot) / este doar o lectie pentru USR care, din aroganta sau din ignoranta, nu inteleg sa isi respecte electoratul si regulile democratice!

Pro Romania sustine si va vota pentru:

1. abrogarea recursului compensatoriu in cazul infractiunilor de violenta

2. pentru revenirea la sistemul de alegerea a primarilor din doua tururi (aplicabila insa, cel mai probabil, din 2024 )

3. legea care interzice ocuparea functiilor publice de catre cei condamnati penal de un judecator ( nu "penalii" - ca acum "penal" este Dan Barna, iar eu care sunt achitat de judecatori astept de cativa ani scuzele celor care ma faceau "penal")!

Vom vota aceste proiecte pentru ca asa consideram ca asteapta electoratul nostru - nu insa ca asa ne cer sau ne ameninta Barna si USR! ", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Liderul Pro Romania ii acuza pe cei de la USR, in frunte cu presedintele Dan Barna, ca "au venit cu aceste proiecte ca un santaj la adresa PNL in razboiul lor absurd de ocupare (prin manipulare) a electoratului de dreapta".

"Pro Romania, si UDMR, si Grupul Minoritatilor le-au dat o mica lectie: 'nu aveti majoritate, nu folositi voturile noastre ca sa va bateti cu PNL, nu santajati PNL prin jocuri la Camera Deputatilor, luptati-va cat vreti cu PNL dar nu va bazati pe noi pentru asta! ", a mai scris Victor Ponta.

Liderul Pro Romania a anuntat ca partidul sau "NU va participa la jocurile de santaj intre PNL si USR, arbitrate de Basescu Petrov".

"Am rezistat la presiunea si amenintarile lui Dragnea si Dancila, PNL si USR incearca acum sa se comporte la fel, dar sunt doar caraghiosi", a mai scris el, printre altele.

UPDATE - In replica, USR sustine ca ceea ce s-a intamplat astazi la Camera Deputatilor este o dovada ca "un guvern minoritar PNL nu va avea niciun fel de sustinere parlamentara in implementarea reformelor de care Romania are nevoie!".

"Am avut astazi dovada: in Comitetul liderilor de la Camera Deputatilor au fost blocate toate solicitarile de a introduce la vot trei proiecte majore - Fara penali in functii publice, alegerea primarilor in doua tururi si abrogarea recursului compensatoriu.

In sedinta de azi, PSD 1 si PSD 2 (adica Pro Romania) s-au abtinut, iar UDMR a lipsit, suficient cat sa nu fie aprobata solicitarea. In cazul primarilor in doua tururi si a abrogarii recursului compensatoriu, tabara sustinatorilor s-a rarit si mai tare, in conditiile in care minoritatile nationale au preferat sa nu voteze.

Daca ar fi existat vointa politica si dorinta reala de reforma, toate aceste proiecte ar fi putut fi adoptate in doar cateva zile, adica pana la votul de investire a Guvernului Orban.

USR nu a solicitat pozitii sau functii, nici alte beneficii. USR a solicitat modificari de legislatie astfel incat sa avem cu totii dovada ca lucrurile merg intr-o directie buna pentru Romania. Celelalte partide au alta agenda insa!", se arata intr-o postare pe Facebook.

Citeste mai multe despre ce s-a intamplat azi la Camera Deputatilor:

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta USR conditii guvern Orban, #Ponta vot legi USR , #Pro Romania