Ponta spune ca Viorica Dancila va fi candidatul PSD la prezidentiale. Si Dancila, si Tariceanu i-au cerut sa ii sustina

Luni, 22 Iulie 2019, ora 22:39
5503 citiri
Ponta spune ca Viorica Dancila va fi candidatul PSD la prezidentiale. Si Dancila, si Tariceanu i-au cerut sa ii sustina
Foto: Facebook Victor Ponta

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, luni, ca premierul Viorica Dancila i-a propus sa sustina candidatul PSD la alegerile prezidentiale, iar el a spus ca nu exista un raspuns nici pozitiv, nici negativ, pentru ca vrea sa stie care este "planul ca lucrurile sa mearga bine".

Ponta a apreciat, la TVR1, ca la sedinta Comitetului Executiv National al PSD Viorica Dancila va fi desemnata drept candidatul la prezidentiale. El a adaugat ca dialogul va continua, "daca este cazul", adaugand ca un candidat sustinut de PSD, ALDE si Pro Romania va intra in turul II al alegerilor prezidentiale.

"Nu ne-am intalnit in trei. (...) M-a sunat doamna Dancila sa ne vedem. Normal ca m-am vazut cu doamna Dancila. De ce sa nu ma vad? Dupa ce m-am vazut cu doamna Dancila, vorbisem mai demult, de cand eram in vacanta, m-am vazut cu domnul Tariceanu. Dupa aceea m-am vazut cu colegii mei, cu Mihai Tudose, cu Sorin Cimpeanu. Nu a fost vorba: hai sa ne asezam sa gasim o solutie. Eu am spus-o si public ca avem doua probleme. Una, nu merge asa cu guvernarea. (...) Am spus: trebuie sa restructurati o administratie publica pe care o uraste toata lumea. (...) Al doilea lucru, partea de candidatura. Daca ne punem toti candidati, ne batem cine e locul trei. Dupa care intre turul I si turul II vom trai un moment dificil. Sa fim intrebati cu cine votam", a spus Ponta.

Victor Ponta a afirmat ca Viorica Dancila i-a spus ca vrea ca Pro Romania sa sustina candidatul PSD, iar Calin Popescu-Tariceanu i-a transmis ca vrea sa-l sustina pe el.

Ce spune Viorica Dancila despre intalnirea cu Ponta si Tariceanu

"In primul rand, doamna Dancila mi-a spus in particular ceea ce a spus si in public, ca ar vrea sa sustinem toti un singur candidat, dar, sigur, de la PSD. Domnul Tariceanu spune: vreau sa sustinem un singur candidat, pe domnia sa. Iar eu spun: explicati-mi de ce sa fac acest lucru. Argumentul doamnei Dancila a fost ca sa intre un candidat de stanga in turul II", a explicat Ponta.

Intrebat ce i-a raspuns premierului Dancila, Ponta a spus: "Nu exista in acest moment un raspuns, nici pozitiv, nici negativ. In primul rand ca nu pot sa decid singur, trebuie sa vorbesc cu cei cu care am pornit la acest drum cu Pro Romania, cu Daniel Constantin, Sorin Cimpeanu. (...) Si doi, vreau sa stiu care este planul ca lucrurile sa mearga bine".

Ponta a estimat ca Viorica Dancila va fi desemnata candidat la prezidentiale la sedinta Comitetului Executiv National al PSD de marti.

"Maine este CEx, se vor lupta cele doua doamne. Mie mi-e clar ce se va intampla, pentru ca am trecut prin chestia asta. (...) PSD nu-si va lasa niciodata liderul sa nu candideze. (...) Nu va scapa doamna Dancila, ea va fi candidatul. Eu cred ca va candida. Eu cred ca CEX o va sustine pe Dancila, ca este liderul partidului si cred ca va candida", a adaugat Victor Ponta.

El a afirmat ca nu crede ca Gabriela Firea va candida independent si ca liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, i-a spus ca va candida la prezidentiale.

"Nu cred ca Firea va candida independent si va face o greseala sa candideze independent, pentru ca avem precedentul lui Sorin Oprescu", a spus Ponta. "Banuiesc ca majoritatea covarsitoare a CEX va sustine propunerea liderului. PSD este un partid disciplinat. Eu cred ca Dancila va candida. Ce va face dl Tariceanu, nu stiu. Astazi mi-a spus ca va candida. Era foarte ferm", a adaugat liderul Pro Romania.

El a dezvaluit ca i-a spus lui Calin Popescu-Tariceanu ca nu are cum sa se sprijine Pro Romania cu ALDE atata timp cat ALDE este la guvernare si Pro Romania este in Opozitie. "Daca ar fi in opozitie ca si noi, da, putem sa colaboram", a adaugat Ponta.

In opinia lui Ponta, PSD ar fi castigat cu alta candidatura decat acestea, pentru ca "au si un bagaj negativ".

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Ponta Dancila candidata prezidentiala , #Pro Romania