Pro Romania: Exact ca in povesti. Pierdut doi parlamentari. Ii declar nuli

Joi, 20 Decembrie 2018, ora 16:24
5830 citiri
Pro Romania: Exact ca in povesti. Pierdut doi parlamentari. Ii declar nuli
Foto: Facebook/Pro Romania

Liderul filialei Brasov a Pro Romania, Mihai Sturzu, nu cunoaste motivele pentru care cei doi parlamentari Mihai Mohaci si Mihai Popa au parasit partidul dupa numai 24 de ore.

"Exact ca in povesti. Pierdut doi parlamentari. Ii declar nuli. Povestea noastra de iubire a durat fix 24 de ore.

Eu consider ca este un gest de responsabilitate - sa va explic punctul meu de vedere, pentru ca nu am niciun semn de la ei.

Am avut doi parlamentari, pe Mihai Mohaci si Mihai Popa, care, in urma cu cateva zile, imi povesteau cum nu se mai poate sta in PSD, cum Dragnea e dictator, cum ei nu mai vor sa fie ridicatori de mana, cum Dunca (Marius Dunca - presedintele interimar al organizatiei PSD Brasov - n.red.) nu-i respecta, cum PSD-ul va distruge tara si ei nu mai pot, pentru ca ei sunt oameni buni, care vor sa participe la reconstructia tarii intr-un partid nou cum este Pro Romania.

A durat 24 de ore, dupa care Dragnea a fost un baiat bun, Dunca a devenit o stea a politicii locale si PSD duce tara pe culmi de glorii si afirmare. Eu nu inteleg absolut nimic ce a fost in capul acestor oameni, ce este in mintea unor oameni maturi, politicieni cu experienta, sa tradezi de trei ori: o data PSD-ul, o data grupul parlamentar din care ai facut parte si apoi Pro Romania", a afirmat Sturzu, joi, intr-o conferinta de presa.

Potrivit lui Sturzu, niciunul dintre cei doi nu a putut fi contactat, desi au fost sunati si li s-au trimis mesaje.

"Am incercat sa iau legatura cu ei, i-am sunat, le-am trimis mesaje, i-am rugat sa ma sune. Nici unul dintre ei nu a raspuns. Parca au intrat in pamant", a explicat Sturzu.

Acesta a adaugat ca sunt asteptati oricand in Pro Romania, pentru ca este un partid deschis. "Daca isi dau seama ca Dragnea trebuie dat jos, sa voteze motiunea de cenzura, sa-si faca datoria fata de cetateni si sa vina in Pro Romania sa munceasca. Aici sigur nu vor avea nicio functie, nu le promite nimeni niciun loc pe liste, nici la alegerile europarlamentare, nici la cele parlamentare, nici la alegerile locale", a punctat liderul filialei Pro Romania Brasov.

Mihai Sturzu a afirmat ca discutiile cu cei doi parlamentari PSD dateaza de cand presedintele partidului, Victor Ponta, a avut o intalnire regionala la Brasov.

"Noi, ca niste oameni buni, decenti, le-am spus bun venit. Dupa conferinta de presa din 5 decembrie, la care a participat si Victor Ponta, eu a trebuit sa plec pentru ca mai si lucrez, iar cand m-am intors vineri, si trebuia sa ma vad cu ei, nu au mai raspuns la telefon.

Eu mi-am dat seama si, dupa ce am aflat de la niste prieteni din PSD ca s-au intors din nou in PSD, i-am spus si lui Victor Ponta ca, daca unul dintre ei doreste sa coordoneze organizatia de la Brasov sa vina, sa se ocupe, iar daca isi doresc functii eu ma dau la o parte. Noi nu le-am oferit nimic.

Nu a existat nicio promisiune din partea noastra de a obtine o functie in interiorul partidului, pozitii pe lista la alegerile care vin. Pe de alta parte, nu stiu ce le-a promis Dragnea, nu stiu ce s-a intamplat si nici nu ma intereseaza", a punctat Mihai Sturzu.

Presedintele de sedinta al Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a informat in 10 decembrie, in plen, ca deputatii Ion Spanu, Mihai Valentin Popa si Mihai Mohaci au anuntat ca isi inceteaza activitatea in grupul parlamentar al PSD si devin neafiliati.

O saptamana mai tarziu, liderul deputatilor PSD, Daniel Suciu, a anuntat ca Mihai Mohaci si Mihai Popa s-au reintors in PSD.

"Mihai Mohaci si Mihai Popa au facut cerere de reinscriere in PSD, ca urmare ei fac parte din grupul PSD", a spus Suciu.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Pro Romania pierdut parlamentari PSD , #Pro Romania
Comentarii