A vrut Ponta sa se duca la independenti inainte de Congresul PSD?

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 21:54
2440 citiri
A vrut Ponta sa se duca la independenti inainte de Congresul PSD?
Foto: 9am.ro

Parlamentarii independenti ii transmit liderului PSD, Victor Ponta, sa se impace cu "procesul ireversibil" al plecarii social-democratilor catre grupul lor, si sustin ca au dovezi potrivit carora chiar el si-ar fi exprimat dorinta de a trece la independenti, in preajma congresului.

Independentii au reactionat, miercuri, la afirmatia liderului PSD Victor Ponta, potrivit careia "un sfert dintre independenti au dosare la DNA, un sfert la ANI, un sfert au afaceri cu statul si un sfert au datorii pe care trebuie sa le plateasca cu noua putere".

"Constatam ca tanarul Victor Ponta recidiveaza si are inca o data revelatii surprinzatoare despre cei care pana mai ieri ii erau, dupa cum el insusi spunea, buni colegi si parteneri de incredere. Intrucat varsta nu este o scuza pentru lipsa de intelepciune, ne vedem obligati sa-i atragem atentia ca astfel de acuzatii nu-i fac onoare nici lui, nici partidului pe care intamplator il conduce. Cand spui ca toti cei care pleaca din PSD sunt rai si toti cei care raman sunt buni, nu esti nici serios, nici credibil, nici macar inteligent", precizeaza parlamentarii independenti intr-un comunicat.

Ei sustin ca "starea de nervozitate" pe care o manifesta Victor Ponta este cauzata de faptul ca social-democratul "constata ca functia de presedinte PSD este o palarie prea mare pentru tanarul care nu se obisnuise inca nici cu sapca de la tineret".

"Ii transmitem lui Victor Ponta sa fie mai relaxat si sa se impace cu procesul ireversibil la care este spectator. Chiar daca ii place, chiar daca nu, vechea stanga va fi inlocuita de o constructie politica noua, moderna si europeana", mai spun independentii.

Acestia sustin ca si-au propus sa nu-si atace fostii colegi, chiar daca "ar fi avut motive si ar fi putut arata, cu dovezi si martori, cum cel care astazi da lectii de politica si de morala spunea ca ar fi bine ca tot mai multi parlamentari social-democrati sa paraseasca partidul si sa se alature independentilor".

"Astazi, Victor Ponta uita ca a ajuns presedintele PSD chiar cu ajutorul celor pe care isi permite sa-i jigneasca. Ne intrebam - daca nu ar fi castigat presedintia partidului - cum s-ar fi exprimat astazi la adresa grupului independentilor, din care, in preajma congresului PSD, cand nu era sigur de rezultat, si-a exprimat dorinta de a face parte", se mai arata in comunicat.

Independentii isi exprima speranta ca, pe viitor, Ponta va fi "mai ponderat in declaratii" si ii transmit acestuia ca "exista un Dumnezeu!".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri, comentand plecarea deputatului Constantin Mazilu, care s-a alaturat independentilor, ca nici macar nu-i cunoaste vocea acestuia, ironizandu-i astfel "activitatea debordanta" in Parlament.

"Va dati seama ce activitate debordanta a avut domnul Mazilu, de eu nu reusesc sa-mi aduc aminte de numele dansului. Am stat la grup in bancuta timp de un an si jumatate, nu-mi aduc aminte vocea dansului, nu pot sa-l critic, nu pot sa-l laud.

(...) Banuiesc ca nici alegatorii nu au mai auzit de dansul de atunci de cand a fost ales si pana acum, si nu vor mai auzi nici de acum incolo", a declarat Ponta, intrebat cum vede ultimele plecari din randul parlamentarilor PSD catre independenti.

"Uitati-va la grupul asa-zisilor independenti, un sfert au dosare la DNA, un sfert la ANI, un sfert au afaceri cu statul, un sfert au datorii pe care trebuie sa le plateasca cu noua putere. De unde credeti ca li se dau contractele si banii celor care migreaza, credeti ca le dau din buzunar domnul Oprea sau le da din buzunar domnul Nicolicea sau domnul Boc? Le da din buzunarul dumneavoastra", a mai spus Ponta.

Trei deputati PSD au plecat la independenti in ultimele doua zile. Este vorba de Constantin Mazilu, Luminita Iordache si Eugenia Barna.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Independenti Victor Ponta, #Victor Ponta afiliere independenti , #PSD