Atacuri din interiorul PSD la Ponta si Dragnea: Sa aducem o conducere legitima, sa nu ne mai santajeze Oprea

Marti, 14 Iulie 2015, ora 23:06
5944 citiri
Atacuri din interiorul PSD la Ponta si Dragnea: Sa aducem o conducere legitima, sa nu ne mai santajeze Oprea
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a declarat, marti seara, ca PSD are nevoie de o dezbatere serioasa, de o conducere legitima, nu de jocul politic facut de Victor Ponta si Liviu Dragnea.

"Consider ca amandoi au gresit mai ales dupa pierderea alegerilor. E nevoie de un Congres, de o dezbatere serioasa. Sa aducem o conducere legitima, ca sa nu ne mai santajeze Gabriel Oprea. Cert este ca nici Rovana Plumb, nici Liviu Dragnea nu vor Congres. Le este frica sa se intalneasca cu membrii Congresului", a declarat Catalin Ivan, intr-o interventie telefonica la B1 TV, adaugand ca nu este nici de partea lui Ponta, dar nici de partea lui Dragnea.

Catalin Ivan: Dragnea sa dea dovada de decenta si sa renunte la atacurile la adresa lui Ponta

In opinia acestuia, "este aberant sa stea PSD-ul cu interimar pana in 2017. Avem nevoie de o conducere care sa aiba autoritatea necesara".

Ivan este de parere ca Liviu Dragnea este vinovat pentru pierderea alegerilor prezidentiale atat de catre Victor Ponta, cat si de Mircea Geoana. Europarlamentarul spune ca Dragnea este responsabil inclusiv pentru ruperea USL.

"Unul din artizanii ruperii USL-ului a fost Dragnea. Dragnea vrea sa conduca partidul, dar nu prea poate din cauza acelei condamnari", a mentionat Ivan.

Catalin Ivan sustine ca Victor Ponta ar trebui sa isi dea demisia si din fruntea Guvernului, cu toate ca "a fost un prim-ministru foarte bun".

Comertariile europarlamentarului vin in contextul in care, luni dimineata, dupa demisia lui Ponta de la sefia PSD, Dragnea a contestat legitimitatea Rovanei Plumb la conducerea partidului, precizand ca nu exista in statut functia de presedinte interimar.

In schimb, presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, purtatorul de cuvant, Gabriela Firea, si liderul TSD, Mihai Sturzu, au sustinut la unison ca actuala conducere a PSD este una colectiva, legitima, nefiind nevoie de un Congres in perioada urmatoare.

Colegii il contrazic pe Dragnea: Nu e nevoie de Congres acum, conducerea PSD e legitima

Ulterior, coordonatorul politic al PSD a explicat ca lucrurile "s-au lamurit in coalitie", dupa sedinta de la sediul social-democratilor, de luni dupa-amiaza, la care au participat atat liderii PSD, cat si cei ai ALDE si UNPR. "De ce atata furtuna intr-un pahar cu apa, n-am inteles", a spus Dragnea, dupa sedinta.

Dragnea, dupa ce a fost incoltit de pesedisti: Furtuna intr-un pahar cu apa

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ivan atac Ponta, #Ivan atac Dragnea , #PSD