Credeam ca e meciul Romaniei, nu bataia de joc a PSD! (Opinii)

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 12:10
11789 citiri
Credeam ca e meciul Romaniei, nu bataia de joc a PSD! (Opinii)

Dupa calificarea la mondialul din '90, in toamna lui '89, jucatorii nationalei de fotbal au multumit, evident pusi de cineva, conducatorilor, Partidului Comunist Roman, care se pregatea de al nu-stiu-catelea congres. Ultimul.

Acum nu mai e nevoie. Conducatorii isi multumesc singuri, se felicita singuri si profita de televizarea meciului Grecia-Romania pe postul de casa al PSD, adica Romania TV, ca sa-si faca reclama desantata.

Atat cat am suportat sa ma uit, mi-a fost pur si simplu jena. De asta a cumparat Romania TV drepturile de televizare, printr-un noncombat evident al TVR-ului condus de alt membru USL, Claudiu Saftoiu? Ca sa-i promoveze pe cei de la PSD?

A fost premierul Ponta, care se lipeste ca ventuza de orice i-ar aduce popularitate, desi nu are niciun merit, a fost vicepremierul Liviu Dragnea, a fost presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. A fost pana si Gabriela Firea cu toata familia la televiziunea colegului sau de partid, Sebastian Ghita. Si cine o mai fi fost, v-am zis ca nu am avut nervi sa ma uit la toata sarada. Romani adevarati si preocupati de soarta tarii, deh!

Credeam ca meciul e al Romaniei, nu al PSD, nu e un moment de promovare. Ma intreb daca PSD chiar ii crede pe romani atat de prosti incat sa inghita orice alipire fara jena de simbolurile nationale, asa cum este echipa nationala. Ma intreb degeaba, stiu raspunsul. Mie mi-ar crapa obrazul de rusine sa fac asta, dar lor nu, doar de aia sunt acolo.

Puteau s-o faca mai subtil. Puteau chiar s-o lase balta. Sa-l lase, la urma urmei, doar pe Ponta sa spuna 30 de secunde de incurajare. Dar nu, asta e PSD. In 2000-2004, se lipea cum putea de fotbal. Doar ca o cam dadea in bara - ba nea Puiu Iordanescu dadea chix si atragea antipatia asupra sa si asupra PSD, ba fratele baronului Oprisan facea praf (prima data, ca a mai reusit intre timp) gazonul inaintea unui meci al nationalei, ba altele.

Si in 2009, cand se parea ca Geoana va castiga alegerile, comentatorii TVR erau fortati din redactie sa aminteasca de el, ca doar pesedistul Sassu "Rezolva impasu'" era seful televiziunii publice.

Asa imi amintesc si eu un moment din asta. "E si Mircea Geoana in tribuna", spunea la nu-stiu-ce meci unul dintre comentatori, cu ezitarea in glas a omului care stie ca face ceva jenant. "Cred ca e si domnul Gusa", ingaima si mai jenat celalalt, vorbind de principalul consilier de atunci al celui care s-a crezut, pentru o noapte, presedintele Romaniei.

Calculul e din ala primitiv - "se uita cateva milioane de oameni la meci, iti dai seama cata promovare electorala inseamna?". Ei bine, asa gandea si Adrian Nastase la vremea lui, cand aparea pe orice post posibil, pana la saturatie. S-ar putea sa se sature si romanii. Mai ales ca PSD a pus mana si pe campionatul intern de fotbal, dictand practic inlocuitorul lui Mitica Dragomir.

In final, un singur gand politico-fotbalistic ma incearca. Returul e transmis de cealalta parte a USL, revenindu-i Antenei 1, adica lui Dan Voiculescu. Cu aceasta ocazie vom avea si raspunsul la intrebarea "cu cine merge Varanul daca se rupe USL?" In functie de omul pe care il va ridica, la fel de dezgustator, in slavi, vom sti - merge cu Crin Antonescu sau cu Victor Ponta.

P.S. - Ca un om care ar urmari reclame ore intregi, sunt dezamagit ca Romania TV intrerupea reclamele cu cate 3-4 minute de meci in sir.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PSD transmisiune meci baraj, #Romania Grecia PSD Ponta , #PSD