Cum raspunde PSD la "provocarea intre barbati" lansata de Iohannis

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 14:27
4445 citiri
Cum raspunde PSD la "provocarea intre barbati" lansata de Iohannis
Foto: Arhiva (Adevarul)

Solicitarea ACL de a se convoca, vineri, Parlamentul pentru a fi votate cererile de urmarire penala in cazul unor deputati si senatori nu se poate realiza, a declarat joi deputatul PSD Florin Iordache, motivand ca "acest lucru nu se face pe picior".

"Este ultima zi de campanie si toata lumea este in teritoriu. Pe de alta parte, cei de la ACL dau dovada ca nu cunosc Regulamentul Camerei Deputatilor", a spus Florin Iordache.

In opinia deputatului PSD, "acestor oameni pentru care s-a cerut urmarirea penala, inclusiv de la PNL, trebuie sa li se respecte dreptul de a se apara, nu pot fi executati in piata publica, pentru castigarea unor puncte electorale".

Iohannis reia "provocarea intre barbati": Haideti sa picam legea gratierii!

Iordache a mai aratat ca "nu este posibil" ceea ce solicita ACL, pentru ca trebuie respectate niste termene prevazute de Regulamentul de functionare al Camerei si al Senatului privind perioada in care parlamentarii in cauza se pot apara si isi pot prezenta punctul de vedere la Comisia juridica.

Sfatul lui Nastase pentru Ponta: Sa accepte provocarea intre "barbati" lansata de Iohannis

"Nu poti face aceste lucruri pe picior, se vede dezorganizarea ACL si lipsa de cunoastere a legilor si a regulamentelor de functionare a Camerei si Senatului", a adaugat Florin Iordache.

Social-democratul crede ca, in ultimele zile ale campaniei electorale, liderii ACL au constatat ca nu s-au putut intalni cu oamenii si "vor sa mute intreaga atentie pe o dezbatere in Parlament", dezbatere, "care poate avea loc oricand incepand de marti".

A doua dezbatere Ponta-Iohannis: Coruptii din partide au confiscat discutiile

Candidatul ACL la prezidentiale Klaus Iohannis a cerut, joi, presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului si "sefului acestora", Victor Ponta, ca vineri sa fie convocat Parlamentul pentru a discuta si "pica" legea amnistiei si gratierii si pentru a incuviinta cererile de arestare a unor parlamentari.

El a mai spus ca tot vineri Parlamentul ar trebui sa ia in discutie toate cererile de incuviintare pentru urmarire penala si arestare preventiva si sa fie incuviintate "indiferent de culoarea politica a celor vizati".

"E ultimul moment in care, domnule Ponta, trebuie sa demonstrati ca ceea ce reclamati ca vreti, stat de drept, si credeti. Haideti sa facem tot ce putem pentru a convoca Parlamentul", a mai spus Iohannis.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PSD convocare Parlament Iohannis, #replica PSD Iohannis Parlament, #PSD imunitate parlamentari Iohannis , #PSD