Cum se vede Ponta alaturi de "prietenul" Dragnea: Politistul bun, politistul rau

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 21:40
3825 citiri
Cum se vede Ponta alaturi de "prietenul" Dragnea: Politistul bun, politistul rau
Foto: Arhiva Ziare.com

Victor Ponta a vorbit, miercuri seara, despre relatia sa cu Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, care s-a aratat vizibil deranjat de demisia premierului de la sefia partidului si a contestat legitimitatea conducerii interimare a Rovanei Plumb.

Ponta a precizat, intr-o emisiune la B1 TV, ca Dragnea nu este doar prietenul sau, ci si unul dintre cei mai puternici lideri ai PSD, chiar daca nu mai are o functie de conducere.

"Eu am fost ales, in 2010, in tandem cu Liviu Dragnea, asa cum au fost Iliescu si Nastase. In toti acesti cinci ani si jumatate, ce-a fost bun este meritul meu si al lui, ce-a fost rau e tot din cauza mea si a lui.

Liviu are o singura problema, apropo de ideea de a prelua orice functie, dupa acea condamnare, pe care noi o consideram nedreapta - dar nu conteaza ce credem noi din punct de vedere juridic - el a demisionat, cum am demisionat si eu. Altfel, Liviu Dragnea ramane, nu doar prietenul meu, ci si unul dintre cei mai puternici lideri si organizatori din PSD si stiu ca Liviu va sprijini PSD-ul asa cum o fac si eu. Noi am fost 'politistul bun, politistul rau' - cine se supara pe mine venea la Liviu, cine se supara pe Liviu venea la mine", a explicat Victor Ponta.

Liviu Dragnea nu a primit prea bine vestea ca Ponta se retrage de la sefia PSD, spunand ca este o greseala. Totodata, coordonatorul politic al PSD a contestat legitimitatea Rovanei Plumb la conducerea partidului, precizand ca nu exista in statut functia de presedinte interimar.

In schimb, presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, sprijinita de Victor Ponta a sustinut ca actuala conducere a PSD este una colectiva, legitima, nefiind nevoie de un Congres in perioada urmatoare, dupa cum a cerut Dragnea.

Colegii il contrazic pe Dragnea: Nu e nevoie de Congres acum, conducerea PSD e legitima

Ulterior, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD de miercuri, Dragnea a dezvaluit ca se gandeste serios la ce vrea sa faca in continuare, fiind posibil inclusiv sa se retraga din conducerea partidului.

Dragnea calca pe urmele lui Ponta? "Trebuie sa ma gandesc serios daca mai garantez pentru cineva"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#victor ponta liviu dragnea, #Ponta Dragnea, #Ponta Dragnea politist, #Ponta Dragnea relatie , #PSD
Comentarii