Demisiile continua in PSD, dupa esecul lui Ponta la prezidentiale: "Refuz sa mai ascult corul de bocitoare"

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 15:32
12943 citiri
Demisiile continua in PSD, dupa esecul lui Ponta la prezidentiale: "Refuz sa mai ascult corul de bocitoare"
Foto: Romania Expres

Secretarul general al PSD Diaspora, Stela Arhire, a demisionat din conducerea organiatiei social-democrate din afara tarii.

Totodata, aceasta ii cere si presedintelui interimar al PSD Diaspora sa dizolve conducerea organizatiei si sa-i schimbe pe membrii Comitetului Executiv, potrivit unei scrisori remise Ziare.com.

Stela Arhire si-a motivat alegerea prin rezultatul dezastruos inregistrat de PSD in afara tarii, la alegerile prezidentiale, unde candidatul partidului, PSD, a reusit sa obtina doar 10 la suta din voturile exprimate.

Primele demisii in PSD dupa dezastrul de la prezidentiale

"Avand in vedere rezultatul dezastruos obtinut de PSD in diaspora, imi anunt retragerea din functia de secretar general al PSD Diaspora solicitand ca un gest similar, pe care l-as considera cel putin de bun simt, si de toti ceilalti membri ai Comitetului Executiv al PSD - Diaspora.

Il rog pe presedintele interimar al PSD Diaspora sa dizolve biroul executiv si sa convoace, in prima parte a anului 2015 o conferinta extraordinara de alegeri, care sa reprezinte un demers menit sa favorizeze alegerea unor persoane care sa lucreze cu adevarat pentru acest partid", sustine Stela Arhire, in scrisoarea remisa Ziare.com.

Sebastian Ghita: Nu am crezut ca Partidul Facebook si Partidul Diaspora vor intoarce rezultatul

De asemenea, aceasta cere "o pozitie activa fata de sprijinirea intereselor romanilor aflati in strainatate" si solicita Guvernului Romaniei "sa-i demita pe toti conducatorii de institutii publice, care trebuiau sa gestioneze cu profesionalism situatia romanilor din strainatate, dar care, in fapt, au reusit sa creeze deservicii imense atat imaginii guvernului Romaniei in randul romanilor din afara granitelor tarii, cat si a PSD ca partid responsabil cu nominalizarea lor in importantele functii pe care le detin".

"Nepotii, finii, cumetrii, fii, fiicele, prietenii prietenilor sau pilele de orice rang sa plece din aceste institutii, care au reprezentat oglinda guvernarii pentru romanii din Diaspora", continua social-democrata, care acuza statul roman de "bataia de joc pe care, prin institutiile sale, a adus-o romanilor din strainatate".

Romanii din diaspora, scrisoare deschisa pentru Klaus Iohannis: Nu v-am dat un cec in alb

"Refuz sa mai accept sa ascult corul de bocitoare ce traiesc din bani publici si care se plang acum ca altii sunt vinovati ca PSD a pierdut alegerile.

Le multumesc celor putini care au stat zi si noapte in sediul de campanie alaturi de mine si care au incercat sa repare, in limita posibilitatilor, proasta comunicare a unor lideri care au reusit sa irite la culme romanii, atat din diaspora cat si din tara.

Ii atentionez pe cei care s-au dat disparuti din partid cu lunile sau anii si au binevoit sa apara in ultima zi de campanie, ca puteau sa aiba macar bunul simt sa stea pana la capat cu noi si sa nu sa dispara la primul semn rau. PSD-ul este un partid construit pentru oameni corecti care muncesc si nu pentru vanatori de functii trecatoare si abonati la banul public", mai sustine Stela Arhire.

Fostul secretar general al PSD Diaspora a mers intr-o biserica romaneasca din Paris pentru a-i convinge pe cei care participau la slujba sa il voteze pe Victor Ponta, la sfarsitul lunii octombrie, dupa cum arata o inregistrare din biserica, postata pe Youtube.

Atunci, Stela Arhire le promitea romanilor 20.000 de carti in limba romana, insa a fost huiduita de credinciosi, chiar in biserica.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#secretar general PSD Diaspora demisionat, #demisii PSD Diaspora, #demisii PSD Ponta , #PSD