DNA musca din PSD. Ponta organizeaza rezistenta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 08 Aprilie 2014, ora 22:00
7613 citiri
DNA musca din PSD. Ponta organizeaza rezistenta (Opinii)

Cred ca temperatura pesedistilor a atins cota de fierbere dupa cele mai recente actiuni ale procurorilor DNA.

Au fost mai intai sefii locali ai partidului, saltati de mascati cate unul pe rand, lucru care deja bagase spaima in multi si-i facuse sa navaleasca peste conducerea de la centru cerand explicatii si asigurari de viata.

In fata presiunilor lor, Victor Ponta a emis celebrele fraze fara sens de pe Facebook, una de adio si retragere, alta de mobilizare la un ultim asalt impotriva regimului Basescu.

Luni seara, la Antena 3, Victor Ponta a revenit la ganduri mai bune si a spus ca nu se va retrage decat in momentul in care misiunea USL va fi indeplinita, adica regimul lui Traian Basescu va fi inlaturat pana la ultimul om.

Ca premierul vorbeste inca de USL ca si cum ar fi o fiinta vie, desi PNL s-a retras de ceva timp si alianta insasi nu mai functiona cu luni bune dinainte de ruptura oficiala, e un semn, zic eu, ca ratiunea si luciditatea lui Victor Ponta au nevoie urgenta de o infuzie de steroizi.

Eu insa consider ca problema intregului discurs al premierului, care rezulta din aceasta credinta falsa, sunt niste grave erori de logica, adecvare cu realitatea si coerenta in raport cu faptele care evolueaza in jurul sau. Si propaganda de partid, raspandita apoi prin televiziuni si ziare favorabile, are limita ei de eficienta.

In cazul in care propaganda e perfect paralela cu realitatea perceputa de majoritatea consumatorilor de presa, atunci efectul ei tinde spre zero, daca nu, si mai rau, in final ajunge sa faca exact jocul taberei adverse.

Un astfel de rezultat ar putea sa aiba, de exemplu, teza lui Ponta cum ca procurorii de azi actioneaza precum teroristii in decembrie '89, care incearca sa doboare partidul si liderii sai pe criteriul vanatorii celor mai de succes pesedisti sefi de consilii locale sau judetene.

Potrivit ideii sale, cu cat un lider PSD a castigat mai multe voturi la alegeri, cu atat va fi mai nedrept haituit si urmarit de "politia politica" a regimului Basescu.

O explicatie halucinanta pe masura ravagiilor pe care le-a provocat in partid saltarea unui Duicu sau Nicusor Constantinescu. De altfel, din dosarul sefului de Mehedinti Adrian Duicu, incep sa apara informatii care ar trebui sa-i provoace panica pana si lui Ponta.

Evident ca lui Ponta nu i se pare grav ca Duicu isi negocia functiile din judet in cabinetul sau de la Guvern, insa daca se va dovedi ca nu era vorba despre simple discutii, ci despre trafic de influenta in toata regula, atunci premierul are o problema mai mare decat toti urmaritii penal din PSD pusi la un loc.

Acum, in toata aceasta atmosfera exploziva, saltarea de la masa unui restaurant din centrul Bucurestiului a lui Radu Mazare, pe stomacul gol, dupa cum s-a vazut in imaginile difuzate de posturile de stiri, nu mai poate soca pe nimeni cu adevarat.

Printul Constantei e cautat, anchetat si cercetat de DNA, ANI si restul procurorilor inca din 2005, iar singurul dosar ramas pe rol este cel care priveste afacerea retrocedarilor unor terenuri din oras.

El a fost saltat pe nepusa masa pentru a fi audiat intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in perioada 2011-2013, de functionari cu functii de conducere, legate de construirea unui cartier de locuinte sociale.

Singura diferenta dintre Radu Mazare si toti ceilalti cu probleme penale din PSD este ca primarul Constantei nu va tacea si nu va merge ca mielul la taiere.

Daca lantul se strange serios in jurul lui Mazare, cred ca Victor Ponta va avea pentru prima oara probleme serioase in partid.

Va trebui sa ofere mai mult decat explicatii subtirele pentru pactul cu Basescu de la numirea sefilor procurorilor, mai mult decat injuraturi paradoxale la adresa unui regim cu care a batut palma si despre care acum zice ca ii curata partidul.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Mazare cercetat DNA, #Ponta Mazare DNA , #PSD