Lideri PDL, despre sprijinul pentru Ponta: Stie Lazaroiu ce stie, noi nu

Marti, 12 Iulie 2011, ora 14:33
3079 citiri
Lideri PDL, despre sprijinul pentru Ponta: Stie Lazaroiu ce stie, noi nu
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu a declarat luni seara ca Victor Ponta a castigat alegerile pentru sefia PSD si cu ajutorul PDL-ului, mai exact cu implicarea filialelor de la Iasi si, respectiv, Dambovita.

Ziare.com i-a contactat pe cei doi lideri ai filialelor aratate cu degetul de fostul consilier al lui Basescu si va prezinta opiniile lor pe acest subiect.

Presedintele PDL Dambovita, Florin Popescu, nu a vrut sa comenteze declaratiile, dar a precizat ca a avut contact, in acea perioada, cu Victor Ponta.

"In perioada in care au fost alegeri in PSD nu am avut contact cu Victor Ponta, dar am fost cu PSD-ul in Coalitie si am avut multe contacte cu el, din aceasta perspectiva. Am avut colaborari, in 2009, deoarece liderul PSD era ministru", ne-a declarat Florin Popescu.

Dan Carlan, presedinte la PDL Iasi, in perioada congresului PSD, a negat vreo implicare personala sau a organizatiei pe care a condus-o in campania pentru Victor Ponta, dar in acelasi timp crede ca "Sebastian Lazaroiu stie dansul de stie".

"Singura intrebare nerostita la care va pot raspunde este aceea ca am vazut si eu aseara (luni n.red.) declaratiile domnului ministru. Dansul nu se referea la filiale, deci la structuri institutionale, ci probabil la oameni de prin filiale, dar eu nu ii stiu. Nici nu stiu ce fel de sprijin ar fi putut sa acorde o filiala cum e PDL Iasi, la Congresul PSD, care se desfasoara la Bucuresti si la care pleaca niste oameni selectati ca delegati de catre conducerea organizatiei judetene social democrate. Si chiar nu pot sa stiu.

Efectiv nu ma duce mintea cum ar putea functiona ajutorul. Eu nu comentez declaratiile domnului Lazaroiu, stie dansul ce stie. Cel putin la nivelul PDL Iasi categoric ca structura de partid nu avea cum sa existe nici cea mai mica implicare ca sa il ajutam pe Victor Ponta sa ajunga presedintele PSD. Poate au existat oameni, membri ai PDL, cu oarecare influenta printre delegatii de la PSD, la nivel personal, dar nu am nicio informatie sau indiciu ca ar fi existat asa ceva", ne-a declarat acesta.

Dan Carlan crede ca ar putea fi vorba mai mult de o asociere cu ideea de PDL, fiind de fapt vorba de politicieni de la Iasi care sunt asociati cu democrat liberalii.

"Ma gandesc ca s-ar putea sa fie mai mult decat PDL, ma gandesc si la oameni care s-au rupt din PSD trecand in UNPR, eu sunt mai curand inclinat spre asa ceva. La acel moment erau doi deputati UNPR rupti de PSD: Tudor Ciuhodaru si Luminita Iordache si Cristian Nechifor (fost deputat) si din acest pachet e posibil sa fi actionat pe aceasta linie. Nu mai vorbesc de domnul Simirad, care este asociat cu PDL. Este posibil ca in cazul Iasiului, in pachetul acesta de demnitari, sa se regaseasca raspunsul pe care il cautati si sa fie mai mult o asociere cu ideea de PDL. Efectiv ca partid si organizatie nu imi dau seama cum am fi putut sa il ajutam pe Victor Ponta sa ajunga presedintele PSD", a conchis Dan Carlan.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat luni seara ca Victor Ponta a castigat alegerile pentru sefia PSD si cu ajutorul PDL-ului.

"Sunt mici aranjamente tehnice in filialele partidului. A avut un sprijin logistic. Intrebati la Dambovita, la Iasi..." a spus fostul consilier prezidential.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Dan Carlan Florin Popescu, #PSD sprijin Victor Ponta, #Sebastian Lazaroiu Victor Ponta , #PSD