Lupta lui Ponta cu parasuta

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 09:06
4038 citiri
Lupta lui Ponta cu parasuta

Ocupatia cea mai veche din lume, politica, reprezinta pentru Victor Ponta lungi prilejuri de analize. Si suferinte, pe cale de consecinta. Tanarul si degraba luptatorul presedinte socialist constata ca Puterea a alocat jumatate din banii distribuiti la final de an primariilor pedeliste, si moare de nervi.

Il inteleg. Poti sa dai tu din gura, sa demolezi guverne in fiecare emisiune, sa arati clasei muncitoare ca tagma imbuibatilor n-are nicio legatura cu norodul, decat ca privine din dansul si a uitat cum e acolo, n-ai niciun spor. Fara bani, "Bubi" scrie pe tine. Adica dai din coada, hamai pana-ti rupi laringele, si cam atat. Iar a doua zi o iei de la capat.

Pricep, insa, pentru prima oara, ca omul chiar e dispus sa puna osul la reformarea clasei politice pana o va transforma in cor bisericesc si cuviosii vor uita gresalele comise cu voie si fara de vooieee!

Adica pe cand statea el binisor in fruntea tineretului social-democrat si-si studia profilul ca sa intareasca gluma lui Adrian Nastase, pe care n-a perceput-o ca atare, constata ca guvernarea asa-zisului parinte spiritual (termenul merge si la doctrina de stanga, oricat m-as stramba, nu?) rastoarna sacul cu jucarii la parohii cu fata umana si spre firme tovarase si prietene.

Si ce-si zicea? Ca premierul ii sacrifica pe romanii care n-au votat primari de-ai lui - cam asta a spus si acum, vazand cum Emil Boc a expediat dintr-o iscalitura spre portocalii fonduri pentru drumuri, scoli si... biserici. Ca Dumnezeu e peste tot, nu numai la socialisti.

Si-i tinea drumul lui Nastase, ii batea obrazul si incerca sa-l convinga ca a castiga voturi cu ajutorul puterii de a distribui avutia tarii unde-l taie mintea si interesul e antidemocratic, e naspa rau, e de porc.

... Basca faptul ca Victor Ponta a dat-o in bara cu strategia cand l-a infierat pe actualul premier. Ce a spus el, de fapt, omenirii romanesti? Ca reprezinta un avantaj apartenenta la o anumita culoare. Ca la cine a papat tot cand a fost mic, Mos Craciun vine mai des.

Nu-i moral? Nu-i! Nu incurajez eu trecerea tuturor primarilor spre PD-L, ca din 2012 s-o taie inapoi la PSD. Dar asa stau lucrurile.

Crede cineva ca omul simplu, de la tara, priveste spre dezbaterile unde Victor Ponta trozneste cu comunicatul si-si spune, auzindu-l, ca Romania e o tara bananiera? Nici vorba! Ca sa-i dea si lui Guvernul bani pentru cofinantarea canalizarii este dispus sa inchida ochii la trimiterea principiilor pe campii. Ii trebuie un nivel de trai decent, si pentru asta nu-l intereseaza de unde vine bucuria. Ca nici primarii pesedisti nu refuza banii pentru a-i da lui Boc peste nas, in numele unui principiu.

Este imoral? Este. Dar Victor Ponta cunoaste regulile jocului, chiar daca jocul e imputit. A invatat cum se face politica. Si asta mica, romaneasca, dar si aia mare, europeana - licitatiile internationale pentru proiecte consistente sunt castigate foarte des de firme vestice, ca nu baga UE bani de unde nu-i pica si ei ceva.

Un sfat pentru presedintele PSD: daca doreste sa fie credibil, sa condamne in corpore toate manariile similare din Guvernul Nastase. A, dar asta ar insemna sa se dezica de o mare catitate din partid. Ok, atunci cioculetul mic si spor la vecernie!

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Victor Ponta PSD, #Victor Ponta Traian Basescu , #PSD