Ministrii se gandesc sa-si retraga demisiile. Ponta: Ii facem de ras chiar pe vecie

Joi, 22 Iunie 2017, ora 08:34
12010 citiri
Ministrii se gandesc sa-si retraga demisiile. Ponta: Ii facem de ras chiar pe vecie
Foto: captura Digi 24

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, considera ca o eventuala intentie a ministrilor Guvernului Grindeanu de a-si retrage demisiile ar dovedi "neseriozitate si incompetenta".

"STOP - nu s-au facut de ras destul ministrii care au votat cu bilele la vedere motiunea de cenzura impotriva Guvernului din care faceau parte?? Nu s-au facut destul de ras ministrii care au ascultat cuminti si au aprobat Raportul Dragnea - Valcov care spunea ca sunt toti niste incapabili catastrofali??? Nu se fac destul de ras ministrii care acum stau lipiti de Liviu Dragnea sa ii puna in viitorul Guvern la loc in pozitiile in care Raportul spunea ca nu au facut nimic?", a scris Ponta miercuri seara pe pagina sa de Facebook.

El subliniaza ca, potrivit legii, demisiile sunt irevocabile.

"Mai trebuie sa ii facem de ras chiar pe vecie punandu-i sa isi retraga demisiile si sa revina intr-un guvern demis chiar cu voturile lor - desi Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar ca sunt 'irevocabile'?!?! (fac precizarea ca au fost anuntate public, prezentate in scris primului ministru si 's-a luat act de depunerea lor' de catre fostul Secretar General Busuioc - ghinion). Atata neseriozitate si incompetenta e greu de gasit...", este de parere Ponta.

Deputata PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat miercuri seara, intr-o emisiune televizata, ca este foarte probabil ca fostii ministri din Guvernul Grindeanu sa-si retraga demisiile si sa asigure interimatul pana la numirea noului guvern.

"Maine voi merge la serviciu. (...) Cred ca o sa ne retragem toti demisiile, ca sa poata sa fie functionala activitatea ministerelor pana cand va fi investit urmatorul guvern. (...) Eu mi-am delegat atributiile catre un secretar de stat, la mine nu ar fi probleme, dar alti colegi de-ai mei nu au apucat sa-si delege atributiile sau chiar nu au avut posibilitatea sa faca asta. (...) Toti ministrii suntem constienti (...) ca trebuie sa asiguram interimatul pana la numirea noului guvern", a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Romania TV.

Ea a mai spus ca demisiile ministrilor "nu au devenit operationale", deoarece presedintele Iohannis nu a emis un decret in acest sens, probabil pentru ca "nu a vrut sa arunce cu totul Romania in aer".

Guvernul Sorin Grindeanu a picat, miercuri, in urma votului motiunii de cenzura. Este pentru prima oara in istoria Romaniei cand un guvern a fost demis de propriul partid.

Iata cele mai noi evolutii de pe scena politica si cum va arata noul Guvern PSD-ALDE

241 de parlamentari au votat in favoarea motiunii, cu 8 peste minimum necesar. Majoritatea alesilor au aratat bilele inainte sa le bage in urne si parlamentarii minoritatilor nationale au contribuit la votarea motiunii de cenzura.

Mingea este acum la presedintele Klaus Iohannis, unde majoritatea parlamentara va merge cu propunere de premier.

Seful statului va invita, luni, la Palatul Cotroceni, reprezentantii partidelor parlamentare pentru consultari in vederea formarii unui nou guvern.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Ponta reactie ministri retragere demisie Grindeanu, #PSD Dragnea motiune cenzura Grindeanu , #PSD